Ülkemizde merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde 7,7, Elbistan ilçesinde ise 7,6 büyüklüğünde meydana gelen ve çevre iller Adıyaman, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Malatya, Hatay, Osmaniye, Adana’da da büyük bir yıkıma yol açan deprem felaketinin ardından üniversitemiz yönetiminin aldığı karar gereği ayni yardım kampanyası başlatılmıştı. 8 Şubat 2023 tarihinde kampanya kapsamında toplanan yardımlar 5 araç ve 12 personel vasıtasıyla deprem bölgesine ulaştırılmak üzere dualarla yola çıktı. Ayrıca depremzedeler için seyyar mutfak kurulup bölgede ihtiyacı olanlara yemek dağıtılacak. Deprem bölgesinde acil ihtiyaçlar arasında yer alan hilti ve jeneratörde bölgeye intikal ettirilmek üzere ekiplerimizce götürüldü.

Zor günlerde ortaya koyduğu dayanışma ile millet olma duygusunu en güçlü şekilde sergileyen vatandaşlarımız ve devletimiz, yaşanan deprem felaketinin yaralarını sarmaya devam ediyor. Tüm kurumlarımız ve vatandaşlarımız gibi Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi de tüm mensupları ve imkânları ile konuya duyarlılık göstererek depremin yaralarının sarılması konusunda ilk andan itibaren seferber oldu. Üniversitemiz Üst Yönetiminin almış olduğu kararlar doğrultusunda depremde zarar gören vatandaşlarımız için başlatılan “Ayni Yardım Kampanyası” kapsamında, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ulaştırılmak üzere kışlık kıyafet, battaniye, ısıtıcı, temizlik ve hijyen malzemeleri ile dayanıklı kuru bakliyat ürünleri olmak üzere mutfak malzemeleri gibi ayni yardımlar, Üniversitemiz Bağbaşı Merkez Yerleşkesinde oluşturulan yardım toplama merkezinden teslim alındı. Tüm çalışmaları yakından takip eden Rektör Prof. Dr. Vatan Karakaya, üniversitemiz personeli ve öğrencilerin kampanyaya göstermiş olduğu duyarlılığın kendilerini duygulandırdığını ifade etti. Rektör Karakaya, “Şimdi yaraları sarma, birlik olma zamanı. Süratle yardımları ihtiyaç sahiplerine ulaştıralım inşallah. Katkıda bulunan herkese şükranlarımı sunarım” dedi. Ahi Evran Üniversitesi olarak bu tür acıların bir daha yaşanmaması temennisiyle, depremde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve yaralılara acil şifalar diliyoruz.