Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi  deprem bölgesindeki mağdur vatandaşlara temel ihtiyaç malzemeleri gönderebilmek için yardım kampanyası başlattı. 6 Şubat 2023 tarihinde başlayan yardım kampanyasında toplanan malzemeler, Kırşehir İl AFAD ile yapılan koordinasyon sonucu deprem bölgesine gönderilecek.

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Kahramanmaraş başta olmak üzere birçok ilimizde meydana gelen depremden etkilenen vatandaşlarımız için; kışlık kıyafet, battaniye, ısıtıcı, temizlik ve hijyen malzemeleri ile dayanıklı kuru bakliyat ürünleri olmak üzere yardım etmek isteyen personelimiz için Bağbaşı Merkez ve Cacabey Yerleşkelerinde ayni yardım toplama merkezleri oluşturdu. Toplama merkezlerinde üniversite personeli ve öğrenciler beraber organize olarak yapılan yardımları kolilere yerleştirdi. İhtiyaç malzemelerini ayni yardım yolu ile yapan personellerimiz yardımlarını belirlenen merkezlere iletmeye devam ediyor. Rektör Prof. Dr. Vatan Karakaya konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Üniversite olarak depremzedelerimiz için neler yapabiliriz diye değerlendirdik. Öncelikle bir ayni yardım masası oluşturarak üniversite personelimizden gelecek olan ayni yardımları Kırşehir İl AFAD koordinasyonunda dün itibariyle toplamaya başladık. Günlük olarak toplanan bu yardımları ivedilikle deprem bölgesindeki vatandaşlarımıza ulaştırmaya çalışacağız" dedi.