Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Anadolu Ajansının (AA) her yıl düzenli olarak gerçekleştirdiği "Yılın Fotoğrafları" oylamasına katıldı. Rektör Karakaya’nın 30 Aralık 2022 tarihinde gerçekleştirdiği yılın fotoğrafları oylamasında AA foto muhabirleri ile muhabirlerinin yurt içi ve dışında çektiği "haber", "spor" ve "çevre-yaşam" kategorilerindeki fotoğrafları inceleyerek oylamasını gerçekleştirdi.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya fotoğraflar arasında, spor kategorisinde Salih Zeki Fazlıoğlu'nun "Şükür Secdesi", haber kategorisinde Emrah Yorulmaz'ın "TOGG'un İlk Yolculuğu" ve çevre ve yaşam kategorisinde ise Aytaç Ünal'ın "Ölüm Kalım Anı" karelerine oyunu kullandı.

AA tarafından her yıl düzenli olarak gerçekleştirdiği yılın fotoğrafı oylamasında bu yıl da kendisinde derin duygular oluşturan fotoğrafları seçtiğini ifade eden Rektör Karakaya, bu oylama ile AA’nın her yıl önemli olay ve konuları ölümsüzleştirdiğini belirtti. AA’nın fotoğraf oylamasının, ülkemizde ve dünyada yaşanan olaylarla görsel anlamda tarihe not düştüğünü kaydeden Prof. Dr. Vatan Karakaya, yılın fotoğrafları oylamasına katılmaktan memnuniyet duyduğunu söyledi.