Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümünde akreditasyon süreci başladı. 18 – 20 Aralık 2022 tarihleri arasında Sağlık Bilimleri Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (SABAK) tarafından gerçekleştirilen akreditasyon sürecinde fakülte yönetimi, takım üyeleri ile bir araya geldi.

Farklı disiplinlerdeki sağlık bilimleri eğitim programları için akreditasyon, değerlendirme ve bilgilendirme çalışmaları yaparak Türkiye'de sağlık bilimleri eğitiminin kalitesinin yükseltilmesine katkıda bulunmak amacı ile kurulan ve bağımsız bir dernek olan SABAK, Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü için akreditasyon sürecini başlattı. Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Musa Özata başkanlığında SABAK Değerlendirme Takım Üyelerini fakültede ağırlayan fakülte yönetimi, takım üyeleri ile toplantı salonunda bir araya geldiler. Ebelik Bölümünün değerlendirilmesiyle başlayan süreç daha sonra Üniversitemiz Kalite Yönetim Koordinatör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Şimşek’in Bütünleşik Kalite Yönetim Sistemini (BKYS) anlatmasıyla devam etti.



SABAK Değerlendirme Takım Üyeleri ve Sağlık Bilimleri Fakültesi yönetimi, 20 Aralık 2022 tarihinde Üniversitemiz Rektör Yardımcısı ve Kalite Koordinatörü Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil başkanlığında Senato Salonunda bir araya gelerek kapanış toplantısı gerçekleştirdi. Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil, Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümünün akreditasyon süreci adına önemli bir adım attığını belirterek, sürecin başarılı geçmiş olmasını temenni etti. Kapanış toplantısının ardından Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil, takım üyelerine günün anısına hediye verdi.