Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, AÜD Dönem Başkanlığını yürüten Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesinin ev sahipliğinde gerçekleşen Anadolu Üniversiteler Birliği Üst Kurul Toplantısına katıldı. 9 Aralık 2022 tarihinde  Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, YÖK Yürütme Kurulu Üyeleri Prof. Dr. Naci Gündoğan ve Prof. Dr. Mürteza Bedir, Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü ve AÜB Dönem Başkanı Prof. Dr. Mehmet Kul, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya ve birlik üyesi üniversite rektörleri katıldı.


YÖK Başkanı Özvar: “Bölge Üniversiteleri, Ülkemizi İleriye Taşıyacak Katkılar Sunacak”

Toplantının açılış konuşmasını yapan YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, “Birlikte yaptığımız ve yapacağımız çalışmaların hem bölge üniversitelerimizin hem de toplumumuzun önünü açacağına, geleceklerine umut saçacağına ve ülkemizi her geçen gün daha ileriye taşıyacak katkılar sunacağına canı gönülden inanıyorum. Hep birlikte başarma ilkesinden hareketle, Anadolu Üniversiteler Birliği vesilesiyle bugün, üniversitelerimizin kalkınması için yararlı olacak çalışmaları planlamak ve önceki faaliyetleri değerlendirmek üzere düzenlenen bu tür toplantıları önemsediğimi belirtmek isterim” ifadelerine yer verdi.

YÖK Başkanı Özvar: ’’Uluslararası Öğrencilerin Çekim Merkezi Haline Geldiniz’’

Anadolu Üniversiteler Birliği’nin yabancı öğrenciler için adeta bir çekim merkezi haline geldiğini kaydeden YÖK Başkanı Özvar; “Anadolu Üniversiteler Birliği üyesi üniversitelerimiz uluslararası öğrenciler açısından da çekim merkezi haline gelmektedir. Birliğe üye üniversitelerimizdeki toplam uluslararası öğrenci sayısı, devlet üniversitelerimizdeki toplam uluslararası öğrenci sayısının yüzde 7,9’u kadarken, toplam uluslararası öğretim üyesi sayısı ise devlet üniversitelerimizdeki toplam uluslararası öğretim üyesi sayısının yüzde 9,4’ü kadardır. Bu istatistikler, sizlerin atacağınız adımlarda ve alacağınız kararlarda yol gösterici olmalıdır. Bu kapsamda, ihtisaslaştığınız alanlardaki bilgi birikimine katkılarınızı da önemsiyoruz” şeklinde konuştu.


Rektör Karakaya: ’’YÖK ve Cumhurbaşkanlığının Destekleri Bize Güç Veriyor’’

Toplantı sonrası kısa bir değerlendirme yapan Prof. Dr. Vatan Karakaya ise, ‘’Üniversitemiz bölgesini ileriye taşıma noktasında öncülük edecek her hareketin içinde olmaya gayret etmektedir. Katma değer katan, Ar-Ge çalışmalarıyla yenilik getiren, istihdama katkı sunan bunun yanında yabancı öğrencilere verdiği değerle onları birer gönül elçisi olarak yetiştiren bir anlayışla hareket etmektedir. YÖK ve Cumhurbaşkanlığının destekleri ve önderlikleri de bizim her zaman yanımızda ve bize güç vermektedir’’ diyerek sözlerini tamamladı.

Toplantıda daha sonra bölümlerin alan odaklı sektör ihtiyaçlarına yönelik müfredat içeriklerinin güncellenmesi konuları ile eğitim araçlarının mevcut durumu ele alındı. Ayrıca birlik üyesi üniversitelerin bulundukları bölgeye yönelik mevcut durumuna ilişkin görüş alışverişinde bulunulmasıyla toplantı sona erdi.