Üniversitemiz tarafından düzenlenen 2. Uluslararası Ahi Evran Tıp ve Sağlık Bilimleri Kongresi kapsamında Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp (GETAT) Eğitimleri Çalıştayı yapıldı. 17 Kasım 2022 tarihinde Senato Salonunda gerçekleştirilen çalıştaya, Kırşehir Valisi Hüdayar Mete Buhara, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, paydaş üniversite rektörleri, temsilcileri ile akademik ve idari personel katıldı.

Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, GETAT yöntemlerinin ülkemizde daha çok uygulanabilir olması adına yapılacakları konuşmak, tartışmak, fikir birliğinde bulunmak üzere paydaş üniversite rektörleri ve temsilcileri ile bir araya geldiklerini söyledi. Çalıştayın ülkemiz için hayırlı olmasını da temenni eden Rektör Karakaya, çalıştaya katılan tüm üniversite rektörleri ve temsilcilerine teşekkür etti.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya’nın konuşmasının ardından Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Salih Mollahaliloğlu “Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Eğitimleri Çalıştayı” isimli sunumunu gerçekleştirdi. Mollahaliloğlu sunumunda, GETAT’ın tanımını yaparak , "Tıbbi tedavi ile birlikte, tıbbi tedaviye ek olarak kullanılan tedavi ve bakım sistemi" olarak da tanımlanabildiğini kaydetti. Dünyada hastalıkların tedavi edilmesinde GETAT yöntemlerinin kullanımı hakkındaki sayısal verilere değinen Prof. Dr. Salih Mollahaliloğlu, Türkiye’deki mevcut durumu da anlatarak “Sağlık Bakanlığı'nın Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıpla ilgili yönetmeliği yayınlamasının ardından üniversiteler birer birer Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulama ve Araştırma Merkezleri kurmaya başladılar.” dedi.

Prof. Dr. Salih Mollahaliloğlu’nun sunumunun ardından paydaş üniversite rektörleri ile temsilcileri; GETAT’ın uygulanması, GETAT yöntemleri konusunda eğitimler verilmesi ve ülkemizde GETAT ile tedavinin yaygınlaştırılması konusunda fikir alışverişinde bulundular.

Çalıştay sonunda Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp (GETAT) Eğitimleri Çalıştayına katılan paydaş üniversite rektörleri ve temsilcilerine günün anısına hediye verdi.