Yükseköğretim kurumlarındaki engelli bireylerin mekânlara, eğitsel imkânlara ve sosyo-kültürel faaliyetlere erişimleri konusunda farkındalık yaratılması ve iyi uygulamaların yaygınlaştırılması amacıyla YÖK tarafından 2018 yılında başlatılan ve bu yıl beşincisi gerçekleştirilen “2022 Yılı Engelsiz Üniversite Ödülleri” sahiplerini buldu. Üniversitemiz Tıp Fakültesi “Mekânda Erişilebilirlik” konusunda engellilere yönelik yapmış olduğu düzenlemelerden dolayı Turuncu Bayrak almaya hak kazandı.

"Engelsiz Üniversite" kavramını gerçekleştirmek için hazırladığı eylem planını her yıl Yükseköğretim Kurumu'na da sunan Üniversitemizin Tıp Fakültesi, engelli bireylerin hayatını kolaylaştırmak adına uygulamaya koyduğu projeleri ile YÖK tarafından düzenlenen “2022 Engelsiz Üniversiteler Ödülleri” kapsamında, Mekânda Erişilebilirlik Ödülü'nü kazanarak "Turuncu Bayrak" sahibi oldu.


Akademik Başarıları Sosyal Sorumluluk Çalışmalarıyla Taçlandırdığımız İçin Mutluyuz

Kazanılan ödülden dolayı mutluluğunu dile getiren Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Tıp Fakültesi Dekanı ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil ve ekibini tebrik ederek şunları söyledi: ‘’Akademik başarıları sosyal sorumluluk çalışmalarıyla taçlandırdığımız için mutluyuz. Eğitim sürecinde karşılaşılan sorunları çözmek için öğrencilerle birlikte hareket ediyoruz. Engelli bireylerin mekânlara, eğitsel imkân ile sosyo-kültürel faaliyetlere erişimlerinde kolaylık sağlamayı ve farkındalık yaratarak, iyi uygulamaları yaygınlaştırmayı amaçlıyoruz’’ ifadelerini kullandı.