T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı koordinasyonunda organize edilen “Türkiye Yüzyılına Nefes’’ teması çerçevesinde 11 Kasım 2022 tarihinde tüm ülkede ağaç dikme seferberliği gerçekleştirildi. Kırşehir’de Âşık Paşa Tabiat Parkında gerçekleşen fidan dikim etkinliğine Kırşehir Valisi Hüdayar Mete Buhara, Kırşehir Milletvekili Mustafa Kendirli, Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Kırşehir protokolü, STK temsilcileri, öğrenciler ve halk katıldı.

’’Türkiye Yüzyılına ve Geleceğe Nefes Olmanın Mutluluğunu Yaşıyoruz’’

81 ilde 1023 farklı lokasyonda her kesimden insanın katılımıyla 4 milyon adet fidan toprakla buluşturuldu. Kırşehir’deki fidan dikiminin ardından açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Vatan Karakaya, ‘’Üniversite olarak Cumhuriyet tarihimizin en büyük ağaç dikme seferberliğine her sene katılmaktan memnuniyet duyuyoruz. Milli Ağaçlandırma Günü'müz de Türkiye yüzyılına ve geleceğe nefes olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Kırşehir ağaçlandırılmaya uygun bir il, üniversitemizin belirli alanlarında ağaçlandırma çalışması yapıyoruz. Bu tür etkinlikler ülkemizde ağaç ve orman sevgisinin çoğalmasına, bireylerin çevreye karşı duyarlılığını artırmasına katkı sağlar" ifadelerini kullandı.