Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlama Törenlerine katıldı. 28 - 29 Ekim 2022 tarihinde gerçekleşen törenlerin ilki Cacabey Meydanında gerçekleşti. Törene Kırşehir Valisi Hüdayar Mete Buhara, Kırşehir Milletvekili Metin İlhan, Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Rektör Prof. Dr. Vatan Karakaya, il protokolü, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Tören 28 Ekim’de İlk olarak Atatürk Anıtına çelenk sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Kurtuluş Savaşı’nın Cumhuriyetle taçlandırıldığı günün 99. yıldönümünü 29 Ekim Cumartesi günü Kırşehir Valisi Hüdayar Mete Buhara’nın tebrikleri kabulü ile devam etti. Mehteran Bölüğü konseri sonrası öğrenciler tarafından şiirler okunarak, halk oyunları gösterisi gerçekleştirildi. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları akşam düzenlenecek fener alayı yürüyüşü ile sona erecek.