Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Planlama, Eğitim ve Kültür Komisyonu'nun koordinasyonunda, MÜSİAD Genel Merkezinde düzenlenen "Mesleki Eğitim ve İstihdam Çalıştayı"na moderatör olarak  katıldı. Geniş  katılımlı çalıştayda  Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer  ve MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı birer konuşma  yaptı.

Çalıştayda  Rektör Karakaya  moderatör olarak yer  aldı.  Toplantının   açılış konuşmasını yapan MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı, nitelikli iş gücünün geliştirilmesine katma değer sağlayabilme misyonuyla ilerlediklerini ve bu çerçevede mesleki eğitimleri yaygınlaştıracak sürdürülebilir projeler geliştirdiklerini söyledi. Asmalı, üretim odaklı her sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli ara eleman ihtiyacının giderilmesi için vatandaşların, mesleki ve teknik eğitimlere yönelmelerinin büyük önem arz ettiğini kaydederek, "Eğitim bizim için her sahada ve her ölçekte milli bir davadır." diye konuştu. KOBİ'ler için şu anda en önemli ihtiyacın "çırak bulmak" olduğunu aktaran Asmalı, bu konuda hayata Milli Eğitim Bakanlığı'nın başlattığı projeden bahsetti.

Açılış   konuşmasının  ardından  Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer söz aldı. Özer, çalıştayda yaptığı konuşmada, 21. yüzyılda iş dünyasının beklediği becerilere sahip insan kaynağının yetiştirilebilmesi için başarılı öğrencilerin mesleki eğitimi tercih etmesi gerektiğini, bu nedenle tüm ülkelerin ciddi çalışmalar yaptığını anlattı.

Çeşitli açıklamalarda bulunan Bakan Özer, 'Türkiye, son bir yılda mesleki eğitimde toparlanma ve ayağa kalkma sürecine girdi. 28 Şubat sürecinin katsayı uygulamasının getirdiği problemleri üzerinden attığı gibi katsayı uygulamasından önceki mesleki eğitimden çok daha güçlü şekilde meslek liselerinde hem de mesleki eğitim merkezlerindeki açılımlarıyla Türkiye'de iş gücü piyasasının ihtiyaç duyduğu insan kaynağını sağlama noktasında çok önemli noktaya taşınmıştır' diye konuştu. 


Konuşmasının ardından Bakan Özer'e, MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı tarafından Özer adına bir yetimin 6 aylık giderlerinin karşılandığına dair bağış belgesi takdim edildi. Özer, hediyeyi çok kıymetli bulduğunu ifade ederek, Asmalı'ya teşekkür etti.  Toplantı toplu  fotoğraf çekiminin   ardından sona erdi.