Üniversitemizin yerli ve milli projesi olan Bütünleşik Kalite Yönetim Sistemi (BKYS) ve Ahi Yeterliğe Dayalı Eğitim Yönetim Sistemi Projesi (AYDEP) ile kurum ve kuruluşlara model olan üniversitemiz, başarıyla sürdürdüğü ve son olarak tam akredite olduğu kalite yolculuğunu anlatmaya devam ediyor. 30 Eylül 2022 tarihinde Rektörlük Senato salonunda AYDEP, Anadolu Üniversiteler Birliğine üye üniversitelerin rektörlerine Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya tarafından anlatılırken Genel Sekreterlik Toplantı salonunda ise Bütünleşik Kalite Yönetim Sistemi, ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, ÖSYM Başkan Yardımcıları ve Anadolu Üniversiteler Birliğine üye üniversitelerin kalite ekiplerine Kalite Yönetim Koordinatörlüğümüzce anlatıldı. Toplantı öncesi ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, Rektör Prof. Dr. Vatan Karakaya‘yı makamında ziyaret etti.


''Öğrenci İçin En İyiyi Tasarlıyor'' 

Rektör Prof. Dr. Vatan Karakaya Ahi Yeterliğe Dayalı Eğitim Yönetim Sistemi Projesi (AYDEP) hakkında katılımcılara bilgiler verdi.  Sistemin hem öğrencilere hem de hocalara kolaylık sağladığını belirten Rektör Karakaya, ''Bizim program tasarımımız, süreç kontrolümüz ve ölçmeyle tam bir bütün olan mantıksal eksiklik olmayan sistemin hata vermediği bir üçlü sistem. Üniversitemiz bu çalışmasıyla bir eğitim ve öğretimde örgün olarak ne yapılabiliyorsa online sistemde de aynısını yapabilen bir tasarım ortaya koydu. Hem hoca yönüyle hem öğrenci yönüyle sistem insanlara kolaylık sağlıyor. Mesela soru hazırladığında soru belirli güvenilirlik ve geçerlilik düzeyine sahip değilse sistem bunu elimine ediyor. Bu soruyu soramazsınız diyor. Yani her şeyi bilimsel bir ölçütte yapay zekânın döngüsü altında öğrenciyi en iyi ortaya çıkartacak şekilde tasarlıyor. Hangi düzeyde eğitim yapıyorsanız o düzeyde ölçersiniz ve sonuç olarak buradan yeterlilik elde edilir. İşte bu sistemimiz bunu garanti ediyor.'' 


Prof. Dr. Vatan Karakaya’dan sonra Ahi Yeterliğe Dayalı Eğitim Yönetim Sistemi Projesi (AYDEP) hakkında Kalite Yönetim Koordinatörlüğü üyesi Dr. Öğr. Üyesi İsa Bahat bir tanıtım sunumu yaptı. Sunumun ardından konuklardan gelen sorular Rektör Karakaya ve Dr. Öğr. Üyesi İsa Bahat tarafından cevaplandı.

Bütünleşik Kalite Yönetim Sistemi ise Genel Sekreterlik Toplantı salonunda ÖSYM  Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy’un da katılımıyla Anadolu Üniversiteler Birliğine üye üniversitelerin kalite ekiplerine anlatıldı. Sunumları Kalite Koordinatör Yardımcıları Prof. Dr. Hüseyin Şimşek ve Ekrem Öztürk yaptığı toplantıda BKYS hakkında detaylı bilgilendirme yapıldı.