Üniversitemize 2022-2023 eğitim-öğretim yılında yeni başlayan öğrenciler için oryantasyon programları düzenleniyor.  Öğrencilerin üniversite ve çevreyle uyum sürecini desteklemek, üniversitenin yapısını ve olanaklarını tanımalarına yardımcı olmak amacıyla düzenlenen oryantasyon günleri kapsamında her fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokulu Ahi Evran Kongre ve Kültür Merkezinde ve kendi bünyesinde genel olarak öğrencilere seminer verecek.

Rektör Prof. Dr. Vatan Karakaya’nın üniversiteye yeni başlayan öğrencilere hoş geldiniz konuşması yaptığı videonun izletilmesi ile başlayan seminerler çerçevesinde öğrencilerin hem üniversite hem de şehir ile ilgili tüm soruları akademisyenlerimiz tarafından yanıtlanacak. Her bölümün alacağı oryantasyon programlarının bazıları Ahi Evran Kongre ve Kültür Merkezinde yapılırken bazıları ise bölümlerin kendi bünyesinde düzenliyor. Kongre Kültür Merkezinde Tıp Fakültesi, Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Fakültesi ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu oryantasyon eğitimi düzenleyerek üniversite ve şehir hakkında bilgiler verdi. Programda ayrıca Yeşilay ve Sağlık Hizmetleri toplulukları stand açarak öğrencileri çalışmalarına davet etti.