Tercih yapacak gençler, İşte Kırşehir'i ve Kırşehir Ahi Evran Üniversitesini tercih etmeniz için gerekli 10 sebep:

Kaliteli insan yetiştirme hedefiyle 2016 yılında çalışmalara başlayan Kırşehir Ahi evran Üniversitesi, YÖKAK tarafından sadece beş üniversiteye beş yıl süreyle verilen Tam Kurumsal Akreditasyon Belgesini almaya hak kazandı. Üniversitemiz bu belgeyi 2006'dan sonra kurulup da hak eden iki üniversiteden biri oldu. KAEÜ, YÖKAK tarafından ortaya konan 22 ölçüt ve 56 alt ölçüt parametresiyle 1000 puan üzerinden değerlendirildi ve başarılı bulundu. Üniversitemiz ÖSYM'de kayıt yapılırken 'akredite olmuş üniversite' ibaresiyle öğrencilerin karşısına çıkıyor. Üniversitemizden mezun öğrenciler artık ''Ulusal Dolaşıma Açık Kalite'' sertifikası verilecek.

"Ahi Yeterliğe Dayalı Eğitim Projesi" (AYDEP), bugün geldiği noktada Türk Patent ve Marka Kurumundan patent alarak birçok üniversite ve eğitim kurumuna örnek oldu. Türkiye'de alanında ilk olma özelliği taşıyan yerli yazılım AYDEP ile ilgili başvuruyu değerlendiren kurum, sisteme patent vererek tescil etti. Ahi Yeterliliğe Dayalı Dijital Eğitim Portalı eğitimde kalite güvence sistemi olarak eğitim öğretimdeki subjektif olguları arındırıyor öğrencilerin yeterlilikle mezun olmasını garanti ediyor.

Bütünleşik Kalite Yönetim Sistemi ile kurum ve kuruluşlara model olan üniversitemiz başarıyla sürdürdüğü kalite yolculuğuna devam ediyor. Üniversitemizin kalite yönetim sistemi yazılımının tescili için Türk Patent ve Marka Kurumuna (TÜRKPATENT)  yaptığı başvuru sonuçlandı. Marka tescili amacıyla Türk Patent ve Marka Kurumuna yapılan başvurunun kabul edilmesiyle sistemin, ’’Ahi Evran Üniversitesi Bütünleşik Kalite Yönetim Sistemi’’ adıyla anılmasına karar verildi.

150 yataklı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanemiz öğretim elemanları, traksiyon, magnetoterapi, iş uğraşı ve infüzyon odaları, hasta, hekim ve dinlenme odaları,  röntgen ve son teknoloji fizik tedavi cihazları ile erkek, bayan ve çocuk havuzları, saunalar  ve özel banyoları ile göz dolduruyor. Üniversitemiz jeotermalle sağlığın buluştuğu bu sahada sağlık turizminde cazibe merkezi olmayı hedefliyor. Üniversitemizin bu alanda üç büyük projesi göze çarpıyor: JEOKAREM (Jeotermal Kaynaklı Rehabilitasyon Merkezi Projesi), AHİGETAM (Ahi Evran Üniversitesi Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Araştırma Uygulama Merkezi) ve SAUTER’in (Sporcu Sağlığı Araştırma Uygulama ve Termal Rehabilitasyon Merkezi Projesi)

 

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi pilot üniversite projeleri ile bölgesinin kalkınmasına katkı sağlarken geliştirdiği projeler ile adından sıkça söz ettiriyor.  YÖK tarafından KAEÜ kurulan Jeotermal İleri Sera Teknolojileri ve Üretim Teknikleri Ortak Uygulama ve Araştırma Merkeziyle mükemmeliyeti hedeflerken Ar-Ge serasında, özellikle seracılık alanında yapılacak pek çok otomasyon sistemlerine yönelik yeni üretim teknolojileri geliştiriliyor. Ar-Ge seramızda; kimyasal gübre ve pestisit kullanımını azaltmaya yönelik mikrobiyal uygulamalar araştırılıyor, ithal yetiştirme ortamlarına alternatif yerli üretim ortamları geliştiriliyor, topraksız tarımda üreticilerin ‘gelir seviyesini artırıcı alternatif ürün’ projeleri yürütülüyor. KAEÜ dünyada ekonomik savaş ve gıda krizinin yaşandığı ortamda tarımda kaba yem projesiyle hayvancılığın en önemli girdilerinden olan yem sorununa da çözüm geliştirmiş ve bir başka projesi ‘iklim haritası’ ile hangi mevkide hangi cevizin yetişebileceğini çiftçilere otomasyon yöntemiyle bildirmeye hazırlanıyor.


Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi kamuya KPSS ile öğrenci yerleştirmede başarısıyla da ön plana çıkıyor. Özellikle eğitim ve iktisadi ve idari bilimler fakültemiz kamuya öğrenci yerleştirme de tüm üniversiteler arasında ilk 6’da yer alıyor.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya’nın son yıllarda yaptığı girişimlerle Kırşehir’de yurt sorunu aşıldı. Son dört yıl içinde yapılan yeni yatırımlarla birlikte, şehirde yurt kapasiteleri çok iyi duruma geldi. Kırşehir’de kız yurtlarının kapasitesinin 5 bin 25 olurken erkek yurtlarının kapasitesi ise 2 bin 722 olarak göze çarpıyor.

Üniversitenin tıp fakültesi ise imkânları göz dolduruyor. Fakültede simule hasta sınav odaları, beceri maketleri, kadavra laboratuvarı, deney hayvanları ünitesi bulunuyor amaç Ahi hekimler yetiştirmek. Üniversite, Geleneksel Tamamlayıcı Tıp Uygulama (GETAT) Merkezi ile hacamat (Kupa), akapunktur, müzikle terapi, mesaj tedavisi, biyoterapi gibi geleneksel ve modern tıbbın tamamlayıcısı olan yöntemlerle hizmet veriyor ve öğrencilerine geleneksek tıp anlayışıyla buluşturuyor.    
                  

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Ziraat Fakültesi 3.sınıftan 4.sınıfa geçen tüm öğrencilerine staj imkânı sunuyor. 45 günlük stajlar gerek üniversitemizin Ar-Ge serasında gerek özel sektör çiftliklerinde ve gerekse kaba yem üretim parsellerinde gerçekleşiyor. Böylelikle ziraat fakültesi öğrencilerimiz son derece donanımlı şekilde mezun oluyor.

Ahilik değerlerinin ortaya çıktığı ve yaşatıldığı bunun yanında Ahi Evran-ı Veli, Süleyman Türkmani ve Aşık Paşa gibi bir çok değere ev sahipliği yapan Kırşehir, şehir olarak güvenilir ve öğrenci dostu olması yönüyle de ön plana çıkıyor.