Yenilikçi eğitim anlayışı ve araştırma olanakları ile bilimsel araştırma ve geliştirme yeterliliğine sahip ve mesleki etik değerlerini yaşatarak donanımlı hekimler yetiştirmeyi hedef edinen Üniversitemiz Tıp Fakültesinin 2021-2022 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni gerçekleşti ve ilk mezunlarını verdi. Üniversitemiz 15 Temmuz Milli İrade Salonunda 29 Temmuz 2022 tarihinde gerçekleşen törene Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Harun Çiftçi, Tıp Fakültesi Dekanı ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Gökbel ile Prof. Dr. Mustafa Kurt, Genel Sekreter Mehmet Zeki Küçük, İl Sağlık Müdürü Dr. Ertan Değirmencioğlu ve Kırşehir Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Ali Güneş, akademik ve idari personel ile öğrenciler ve veliler katıldı.

Altı Yıl Önce Söz Verdik, Ahi Hekimlerimizi Sizlere Emanet Ediyoruz

Açılış konuşları öncesi Tıp Fakültesinin kısa tanıtım videosu izletildi. Daha sonra mezuniyet töreninin açılış konuşmasını Tıp Fakültesi Dekanı ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil yaptı. Karahocagil, Tıp Fakültesi olarak ilk mezunlarını vermekten dolayı onurlu ve gururlu olduklarını ifade ederek sözlerine başladı. Altı yıl önce Fen Edebiyat salonunda beyaz önlük giyme töreninde velilere bir söz verdiklerini hatırlatan Dekan Karahocagil, ‘’O zamandan bu yana altı yıl geçti. Gençlerimizi iyi yetişmiş bir hekim olarak sizlere teslim edeceğiz demiştik. Bugün bu salonda bu sözü yerine getiriyor, Ahi Hekimlerimizi sizlere emanet ediyoruz’’ dedi. Karahocagil, kurum olarak misyonlarında Ahilik kültür mirasının ilham verdiği mesleki etik değer ve kalite anlayışına sahip birer hekim yetiştirme derdiyle yola çıktıklarını bildirdi.


Hedef Mezun Olmak Değil, Hedef Mesleği En İyi Şekilde Yapmak ve Meslekte Zirveye Çıkmak Olmalı

Pandemi nedeniyle genç tıbbiyelilerin hasta olmasından çok korktuklarını söyleyen Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil, ‘’Ama iyi bir hekim yetiştiremeyeceğiz diye daha çok korktuk. Tüm imkânları seferber ederek sizlerin iyi bir eğitim alması için çabaladık’’ şeklinde konuştu. Mezun olan öğrencilere hitap eden Karahocagil, bundan sonra insan hayatının ellerine teslim edilmesinin yetkisini, sorumluğunu, emniyetini taşıyacaklarını belirtti. Tıp Fakültesini bitirmenin nihai hedef olamayacağının altını çizen Dekan Karahocagil, hedefin mesleği en iyi şekilde yapmak ve meslekte zirveye çıkmak olması gerektiğini ifade etti.

Memleketin Dört Bir Tarafında Mesleğinizi İcra Etmeye Hazırsınız

Sözlerinin son bölümünde gençlere insanı insanlığı kurtarma yolunda gayret göstermelerini isteyen Karahocagil, ‘’Tüm bunları ilim irfan yolcusu olmadan yapamazsınız. Kendini bilmek irfandır, bilmediğini bilmek olmaktır. Sadece maddi değil manevi hastalıklara da kafa yoran iyi hekimler olmanızı istiyoruz. Bizim derdimiz davamız bu. Bugün sizleri uğurluyoruz, yarın memleketin dört bir tarafında mesleğinizi icra etmeye başlayacaksınız. Sizlere meslek hayatında bir ömür boyu başarılar diliyorum. Yolunuz bahtınız açık olsun. Allah’a emanet olun’’ diyerek sözlerini sonlandırdı.


KAEÜ Tıp Fakültesinde Görev Almaktan Son Derece Mutluyum

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil’den sonra Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü ve aynı zamanda KAEÜ Tıp Fakültesi eski öğretim üyemiz Prof. Dr. Harun Çiftçi’de bir konuşma yaptı. KAEÜ Tıp Fakültesinde görev almaktan son derece mutlu olduğunu kaydeden Rektör Çiftçi, memleketin her köşesinde görev alacak gençlere başarılar diledi. İlkler asla unutulmaz diyen Çiftçi, üzerimizdekini hakkınızı ifa etmek adına bugün burada olduğunu kaydetti. Prof. Dr. Harun Çiftçi mezun öğrencileri tebrik ederek bundan sonraki hayatlarında başarılar diledi.

Tıp Fakültesinin Macerası Bilincimizde Halen Taze

2021-2022 Tıp Fakültesi Mezuniyet Töreninde bir konuşma da Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya yaptı. Tıp Fakültesinin macerasının kendi bilincinde halen çok taze olduğunu kaydederek konuşmasına başlayan Rektör Karakaya, sürecin her aşamasının kendileri için bir kıymet bir değer olduğunu belirtti. Tıp Fakültesinin şehrin ‘Kızılelma’sı olduğuna vurgu yapan Prof. Dr. Vatan Karakaya, göreve geldiklerinde hem üniversitenin hem de şehrin “Bir tıp fakültemiz olmayacak mı?” sorularına muhatap kaldıklarını, Tıp Fakültesini üniversiteye nasıl kazandırırız diye çok kafa yorduklarını, defalarca Ankara’ya gidip geldiklerini, şartları zorlayıp imkânları seferber ettikten sonra akademik personeliyle, öğrencisiyle, binasıyla böylesine bir fakülteyi şehre ve üniversiteye kazandırmanın haklı gururunu yaşadıklarını söyledi. Şimdilerde Tıp Fakültesi’nin eğitim öğretim şartlarının güzelleştirilmesine katkıda bulunacak yeni morfoloji binasında eğitim faaliyetlerine devam ettiğini ifade eden Karakaya, modern, tam donanımlı bu bina da kadavrasından laboratuvarına her türlü imkânın olduğunu vurguladı.

İnsanlığa Hizmet Anadolu ve Ahilik Ruhunun En Belirgin Özelliği

Mesleki becerimizle insan biyolojisine hitap ederken kalbe değmeyi göz ardı etmememiz gerektiğini belirten Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, insanın ruh ve bedenden ibaret olduğunu bu yüzden insanın hakikati olan ruhunu ihmal etmememiz gerektiğini, bazen yapacağımız bir tebessümün bir iğneden daha faydalı olabileceğini söyleyerek Anadolu ve Ahilik ruhunun en belirgin özelliğinin insanlığa hizmet olduğunun altını çizdi. İç kaybedilip sadece dışa odaklanmış bir medeniyet tasavvuru yaşadıklarını söyleyen Karakaya, bunun Anadolu geleneklerine uymadığını söyleyerek ‘’Biz insanı gördüğümüzde eşit kabul ederiz, ruhlar birbirinden farklıdır’’ dedi.

İnsan Bir Cevher, Ona İlişen Şey; Hastalık

Konuşmasının son bölümünde İbn-i Sina’nın hastalık tanımlamasına atıfta bulunarak sözlerine devam eden Prof. Dr. Vatan Karakaya, ‘’Ona göre hastalık diye bir şey yoktur, bir cevher vardır: İnsan. Cevhere araz olan yani sonrada ilişen şeye hastalık demiştir. İnsan canlılığıyla bir cevherdir, bu cevherden bu hastalığı uzak tutmanın yollarını aramıştır. Onun bu kurgusu tıptaki gelişmelere vesile olmuştur’’ dedi. Sağlık Bilimleri Fakültesini de yatırım planlarına alarak Tıp Fakültesinin yanı başında kurguladıklarını söyleyen Karakaya, böylece sağlık ve tıp ortamını zenginleştireceklerine inandıklarını söyledi.  Prof. Dr. Vatan Karakaya, Tıp Fakültesi öğretim üyeleri, öğrenciler ve velilere teşekkür ederek ‘’Kuracağınız gelecekten umutlu olarak sizleri tekrar tebrik ediyorum. Yollarınız ve bahtınız açık olsun. Allah’a emanet olun’’ diyerek sözlerini tamamladı.

Konuşmalardan sonra fakülte birincisi Huriye Arıkan mezuniyet konuşması yaptı ve mezuniyet kütüğüne plaka çaktı. Ardından dereceye giren öğrencilere diploma ve hediyeleri verildi. Fakülte birincisi Huriye Arıkan’a Prof. Dr. Vatan Karakaya, ikinciliği paylaşan Sena Şahin’e Prof. Dr. Harun Çiftçi, ikinci bitiren diğer öğrencimiz Yasemin Atasoy’a Prof. Dr. Ahmet Gökbel ve üçüncü Yasemin Solmaz’a Prof. Dr. Mustafa Kurt diploma ve hediyelerini verdi. Yılın intörnü ödülünü ise Anıl Sayın’a Genel Sekreter Mehmet Zeki Küçük verdi. Daha sonra Tıp Fakültesi mezunlarına tek tek öğretim üyeleri tarafından diplomaları takdim edildi ve Prof. Dr. Figen Tuncay tarafından öğrencilere mezuniyet yemini ettirildi. Tören hatıra fotoğraflarının çekilmesi ve kep atmayla sona erdi.