Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya Kırşehir’deki lise müdürleri ve psikolojik danışmanlık rehberlik öğretmenleriyle kahvaltıda bir araya geldi. 29 Temmuz 2022 Yunus Emre Toplantı Salonunda gerçekleşen toplantıda Rektör Karakaya, katılımcılara Ahi Evran Üniversitesindeki gelişmeleri anlattı. Toplantıya Kırşehir İl Milli Eğitim Müdürü Metin Alpaslan, Üniversitemiz Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mustafa Kurt ve Prof. Dr. Ahmet Gökbel, Genel Sekreter Mehmet Zeki Küçük, dekanlar, müdürler ile psikolojik danışmanlık ve rehberlik öğretmenleri katıldı.

Kırşehir Üniversitelere Öğrenci Yerleştirme Oranında En Başarılı İller Arasında

Toplantının açılış konuşmasını yapan Kırşehir İl Milli Eğitim Müdürü Metin Alpaslan, Kırşehir’in eğitimde marka şehir olduğunu kaydetti. YKS sonuçlarının kendilerini gururlandırdığını ifade eden Alpaslan, ‘’Başarılı iller sıralamasında sayılı iller arasındayız, üniversitelere öğrenci yerleştirme oranında Türkiye üçüncüsüyüz. Büyükşehir dışındaki iller sıralamasında ise birinciyiz. Öğretmenlerimizin bu noktadaki katkısı gerçekten büyük. Rehber öğretmenlerimizi de öğrencileri yönlendirmeleri hususunda okullarda görevlendirdik, çünkü öğretmenler doğru tercih yapılmasında kilit rol oynayacak’’ dedi. Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi’nin Kırşehir’in gururu olduğunu ifade eden İl Müdürü Alpaslan, üniversitenin her alanda akredite olmuş örnek bir üniversite olduğu vurgusunu yaptı. Tercih döneminde doğru tercihlerle Ahi Evran Üniversitesinin bölümlerinin göz önünde bulundurulmasını isteyen Alpaslan, bunun hem öğrencide hem veli de memnuniyet oluşturacağını söyleyerek sözlerine son verdi.

Her Tercih Bir Karar Verme, Bu Noktada Öğretmenlerimize Büyük Görev Düşüyor

Kırşehir İl Milli Eğitim Müdürü Metin Alpaslan’dan sonra söz alan Rektör Prof. Dr. Vatan Karakaya ise üniversitenin bölümlerini ve projelerini tanıtan bir sunum yaptı. Karakaya,10 fakülte, 3 enstitü, 3 yüksekokul, 7 meslek yüksekokulu ve 22 araştırma uygulama merkeziyle eğitim verdiklerini kaydetti.  Ahi Evran Üniversitesinin her geçen gün hızla değiştiğini, pilot projeler sayesinde şehre dokunduğunu söyleyen Karakaya, yeni başlayan tercih döneminde psikolojik danışman ve rehber öğretmenlere bu anlamda önemli görevler düştüğünü belirtti. Kırşehir’in eğitimde marka bir şehir olduğuna dikkat çeken Rektör Karakaya, üniversite olarak yeni bölümler açarken eğitimde marka şehrin başarılı öğrencilerinin seçebilecekleri bölümleri açmaya özen gösterdiklerini kaydetti. Psikolojik danışman ve rehber öğretmenlere Ahi Evran Üniversitesinin tanıtımında önemli görevler düştüğünü dile getiren ve tercih yapmanın aslında bir karar verme olduğunu anımsatan Rektör Karakaya, “Başarılı öğrencilerin şehrin üniversitesini tercih etmelerinde rehber olmanızı rica ediyoruz.” dedi.

Projelerimizle Toplumsal Katkı Faaliyetlerine Destek Oluyoruz

Üniversitemizin pilot üniversite süreci ve bu süreçte hayata geçirdiği projeler hakkında bilgiler veren Prof. Dr. Vatan Karakaya, konuşmasına şöyle devam etti: ‘’Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, 2016 yılında Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Projesi kapsamında 41 üniversite içinden ilk 5 üniversite arasına girdi. Üniversite olarak 2016 yılından beri toplumsal katkı sayabileceğimiz 6 pilot proje yürütmekteyiz. Bölgesel kalkınma ve ihtisaslaşma başlıkları altında yürüttüğümüz bu projelerden üçü tarım alanında, diğer üçü ise sağlık alanında yer alıyor. Tarım alanında yer alan projelerimizden Termal Seralarda Kümelenme Projesi, Ceviz Odaklı Kalkınma ve Gelişim Projesi ve Kaba Yem Üretim Projesi ile Kırşehir’e ve ülkemize önemli katkılar sağladık. Kaba Yem Üretim Projesi ile ilimizde yem bitkilerinin yetiştirilmesi ve hayvancılığa katkı sağladığını, Termal Seralarda Kümelenme projesi ile Kırşehir’de seracılığın ve Ceviz Odaklı Kalkınma ve Gelişim Projesi ile de ilimizde daha verimli ve sağlıklı ceviz üretiminin yapılabileceğini göstermiş olduk. ”Sağlık alanında yapılan projeleri de değerlendiren Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, öncelikli amaçlarının Kırşehir’i sağlık turizminde öncü bir şehir yapmak olduğunu anlattı. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi ile bu adımı attıklarını vurgulayan Rektör Karakaya, Jeotermal Kaynaklı Rehabilitasyon Merkezi (JEOKAREM), Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Merkezi (GETAT)  ve Sporcu Sağlığı Araştırma, Uygulama ve Termal Rehabilitasyon Merkezinin (SAUTER) Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesinde faaliyette olduğunu belirtti.

Tam Akreditasyon Belgesiyle Tercih Listelerinde Kaliteli Üniversiteler Arasında Yer Alıyoruz

Üniversitemizin toplumsal katkı görevleri kapsamında bir diğer faaliyetinin ise kalite çalışmaları üzerine olduğunu söyleyen Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, kalite süreçlerinde özveriyle çalışarak önemli başarılar elde ettiklerini ve üniversitemizin kalite yönetim sistemi yazılımını “Bütünleşik Kalite Yönetim Sistemi (BKYS)” olarak marka ve isim hakkının tescil edildiğini anlattı. Eğitim-öğretimi de kalite süreçlerine dâhil ettiklerini vurgulayan Prof. Dr. Vatan Karakaya, üniversitemizin yerli yazılımı olan ve eğitimde kaliteyi garantileyen Ahi Yeterliliğe Dayalı Dijital Eğitim Projesinin (AYDEP) patentini alarak tüm ülkeye örnek olduklarını sözlerine ekledi. Karakaya konuşmasının devamında Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından verilen Tam Kurumsal Akreditasyon Belgesine 5 yıllığına sahip olduğunu söyledi. Rektör Karakaya, Tam Kurumsal Akreditasyon Belgesi ile üniversitemizin tercih listelerinde kaliteli üniversiteler arasında yer alarak çok sayıda öğrencinin tercih edeceği üniversitelerden biri olacağını vurgulayarak sözlerine son verdi.

Prof. Dr. Vatan Karakaya’nın ardından fakülte dekanları sorumlu oldukları fakültelerin olanaklarını anlatarak eğitim imkânları, kamu kurum ve kuruluşlarına yerleştirme oranları hakkında bilgiler verdiler. Soru-cevap kısmından sonra toplantı katılımcılara kampüsün gezdirilmesiyle sona erdi.