Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, NTV ekranlarında yayınlanan Sadık Gültekin’in sunduğu “Doğru Tercih” programına 21 Temmuz 2022 tarihinde canlı yayın konuğu oldu. Rektör Prof. Dr. Vatan Karakaya üniversite adaylarının tercih dönemine yönelik gerçekleştirilen programda Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin yakaladığı başarılar, uluslararasılaşma, uzaktan eğitim, bölgesel kalkınma süreçlerine değindi.


Video Linki: https://www.youtube.com/watch?v=l5AAMuFOETw


Modern Dönemin Ahilik Patentini Aldık

Öğrencilere tercih döneminde başarılar dileyerek sözlerine başlayan Rektör Karakaya, gençlerin kıymetli olduğunu ve popüler alanları değil severek yapacakları, ilgi duydukları alanları tercih etmelerini diledi. Kendilerinin her daim öğrenciye dokunma onlarla hem-hal olma gayretinde olduklarını dile getiren Karakaya, ‘’Ahilik değerinin ağırlığı üzerimizde ve bizler bu mesuliyet dâhilinde hareket ediyoruz. Öğrenci memnuniyetini önemsiyoruz, onlara kaliteli eğitimi vaat ediyoruz’’ dedi.  Ahiliğin içte ahlak dışarıda ise kalite olarak ortaya çıktığını ifade eden Prof. Dr. Vatan Karakaya, modern dönemin Ahilik patentini aldıklarını vurguladı.

Akademik Yeterliliği ve Uluslararasılaşmayı Önemsiyoruz, 60 Ülkenin Kültürü Kırşehir’de

Akademik dünyada artık uluslararasılaşmanın son derece önemli olduğunu kaydeden Rektör Karakaya, ‘’Dünyada 200’ün üzerinde üniversite ile anlaşmamız var. Anlaşmamız olan üniversitelerle bir araya gelip geleceğe projeksiyon olan çalışmalar yapıyoruz. 60 ülkenin kültürü Kırşehir’de temsil ediliyor, her biri bizim birer gönül elçimiz oluyor’’ ifadelerini kullandı.

AYDEP Öğrenci için En İyiyi Tasarlıyor

Program sunucusu Sadık Gültekin  Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin geliştirdiği kaliteli eğitimi garantileyen Ahi Yeterliliğe Dayalı Dijital Eğitim Projesi (AYDEP)’in detaylarını Rektör Karakaya’ya sordu. Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenen proje hakkında konuşan Karakaya, ‘’COVİD-19 sürecinde hem örgün hem çevrim içi ders imkânı sunan AYDEP, süreç içerisinde geliştirilerek ülkemizdeki ilk yerel yazılım oldu. Öğrencilerin neleri, hangi düzeyde öğrenmesi gerektiğini belirleyen AYDEP sayesinde aynı anda 20 bin öğrenci ders yaptı. Sistem hem öğrencilere hem de hocalara kolaylık sağladı. Bizim program tasarımımız, süreç kontrolümüz ve ölçmeyle tam bir bütün olan mantıksal eksiklik olmayan sistemin hata vermediği bir üçlü sistem’’ dedi.

10 Fakültemiz var, Meslek Yüksekokullarında Sektörün İhtiyacına Dönük Bölümler Açıyoruz

Bölgesel ihtiyaca dönük, sektörün talep ettiği iş gücüne yönelik bölümler açma gayretiyle hareket ettiklerini dile getiren Rektör Prof. Dr. Vatan Karakaya, pragmatist bir yaklaşımla hem iş birliklerini artırdıklarını hem de iş gücüne katkı sunmaya çalıştıklarını söyledi. Karakaya,  nitelikli ön lisans, lisans ve lisansüstü programlara sahip, her geçen yıl uluslararası sıralamalarda yerini yükselten, girişimci, yenilikçi ve dinamik bir üniversite olduklarına vurgu yaptı.

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin bir ihtisas üniversitesi olduğuna dikkat çeken Rektör Karakaya, tarım, jeotermal ve hayvancılıkta katma değerli çalışmalar yürüttüklerini, paydaşlarla yakalanan sinerji ile bölgesel kalkınmaya destek olmaya çalıştıklarını belirtti.

Kırşehir Öğrenci Dostu Bir Şehir

Üniversitelerin kalite güvence sistemi, eğitim ve öğretim, araştırma ve geliştirme, toplumsal katkı ve idari süreçlerde değerlendirilmesini sağlayarak Türkiye Yükseköğretimine yeni bir yön çizen Tam Kurumsal Akreditasyon Belgesini almaya hak kazandıklarını ifade eden Rektör Karakaya, bu belge sayesinde ÖSYM tercih kılavuzunda kaliteli üniversiteler kategorisinde yer alacaklarının altını çizdi.

Öğrencilere tavsiyelerde bulunan Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, bilgiye erişmenin çok kolay olduğu günümüzde gençlerin sabırlı olmalarını, sevdikleri, ihtiyaç duydukları ve azmettikleri alanda çalışmalarını ve en önemlisi de cesur olmalarını tavsiye etti. Rektör Karakaya, Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırmalarında (TÜMA 2022) ‘’Memnuniyet Hissedilen Öğrenci Dostu Şehir" seçilen, kolay yaşam, ulaşım ve barınma imkânlarına sahip 'Ahiliğin Merkezi' Kırşehir’e modern bir kampüs hayatı için gençleri Kırşehir’e davet ederek konuşmasını sonlandırdı.