Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Kırşehir Valiliği tarafından organize edilen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinliklerine katıldı. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü programı Mehteran Bölüğü eşliğinde Valilik önünden Cacabey Meydanına kadar devam eden ‘Türkiye Aşkına Milli Birlik ve Demokrasi Yürüyüşü’ ile başladı. Türkiye Aşkına Milli Birlik ve Demokrasi Yürüyüşünün ardından Cacabey Meydanında çeşitli etkinliklere yer verildi.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününün öneminden bahsederek ülkemizin bu dönemde çok önemli bir milli birlik sınavından geçtiğini söyledi. Türk Milletinin sarsılmaz gücünün 15 Temmuz Darbe gecesi bir kez daha ortaya konduğunu anlatan Rektör Karakaya, var olduğu günden bu yana gelişerek büyüyen Türkiye Cumhuriyetinin, şanlı tarihi ve bin yıllık geçmişinden aldığı güçle daima ileriye yürüyeceğini belirtti. Milli birlik ve beraberliğin bu anlamlı günde yeniden tazelendiğini kaydeden Prof. Dr. Vatan Karakaya, “Milli birlik ve beraberliğimizin simgesi haline gelen bu anlamlı gün vesilesiyle kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet ve saygıyla anıyor, 15 Temmuz Demokrasi Zaferini kutluyorum.” dedi.