Uluslararası TEKNOFEST 2022 Havacılık, Uzay ve Teknoloji Finalinde üniversitemizi ve ilimizi temsil edecek olan Ahi Teknoloji Takımı (AHİTEK) Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya’yı ziyaret etti. 5 Temmuz 2022 tarihinde rektörlük makamında gerçekleşen ziyarete Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil, Prof. Dr. Ahmet Gökbel ve Prof. Dr. Mustafa Kurt, Genel Sekreter Mehmet Zeki Küçük, AHİTEK Takım Danışmanı Muhammed Özaydın ve takım üyeleri Mehmet Kurtoğlu, Dilara Koca, Gıresse Defo, Nurullah Kaya, Seda Demirci, Doğan Atılgan, İrem Ünal ve Ferhat Karaca eşlik etti.


AHİTEK Takımımız TEKNOFEST’TE Kırlangıç AH-21’le Sabit Kanatlı İHA Kategorisinde Yarışacak

30 Ağustos - 4 Eylül 2022 tarihleri arasında Samsun’da düzenlenecek olan Uluslararası TEKNOFEST Yarışmasında Sabit Kanatlı İHA Kategorisinde ön eleme aşamalarından geçerek finale kalan takım üyeleri Prof. Dr. Vatan Karakaya'yı ziyaret ederek çalışmalar hakkında sunum yaptılar. Kırlangıç AH-21 İHA projesiyle yarışma da yer alacak takım üyeleri yarışma için büyük bir özveri ile hazırlandıklarını belirtti. Üniversitemizin kendileri ile her zaman ilgilendiklerini ve destek olduklarını dile getiren öğrenciler, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin ismini bu alanda da duyuracak oldukları için gururlu ve heyecanlı olduklarını söylediler. AHİTEK Takım Danışmanı Muhammed Özaydın’da amaçlarının Milli Teknoloji hamlesine katkıda bulunmak olduğunu belirtti.

Geleceğimizi emanet edeceğimiz gençlerimizin başarılı işlere imza atmalarının kendilerini gururlandırdığını anlatan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi öğrencilerinin alanlarında kendilerini geliştiren projeler üretmelerini ve bu tür yarışmalara katılmalarını önemsediklerini söyledi. Ahiliğin merkezi olan şehre yakışanında bu tür insanlığın faydasına olacak işler olduğunu ifade eden Karakaya ’’Üniversite olarak hedeflediğimiz öğrenci profili üreten, katkı sunan, insanlığı gözeten öğrencilerdir. İnşallah finalde de dereceye girip bizleri onurlandıracaksınız. Her zaman destekçiniz olmaya devam edeceğiz. Üniversitemize ve şehrimize güzel haberlerle dönmeniz dileğiyle’’ dedi.

Ziyaret AHİTEK Takımının Rektör Karakaya’ya takım forması hediye etmesiyle sona erdi.