Kafkasya Üniversiteler Birliği (KÜNİB) üyesi olan Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, KÜNİB tarafından 16-17 Haziran 2022 tarihleri arasında Özbekistan’da düzenlenen Üniversite Tanıtım Fuarına katıldı. Uluslararasılaşma çalışmaları ile çok sayıda yabancı uyruklu öğrencilerin eğitim öğretim gördüğü üniversitemiz, dost ve kardeş Özbekistan halkına ve Türkiye’de yükseköğrenimlerine devam etmek isteyen Özbekistanlı gençlere tanıtıldı. Özbekistan’ın Başkenti Taşkent’te düzenlenen tanıtım fuarına Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Gökbel ve Üniversitemiz Dış İlişkiler Ofisi Koordinatörü Doç. Dr. Erman Akıllı katıldı. 


Rektör Karakaya: “Herhangi Bir Düşünceye Hayat Buldurmak İstiyorsanız Kullanabileceğiniz Tek Yol Eğitimdir”

Fuarda açılış konuşması yapan Prof. Dr. Vatan Karakaya, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin 2015 yılından bu yana gerçekleştirmiş olduğu Uluslararasılaşma çalışmalarından bahsederek üniversitemizde eğitim görmekte olan misafir öğrenciler hakkında bilgiler verdi. Göreve geldiği günden bu yana üniversitemizde eğitim öğretim gören yabancı uyruklu öğrenci sayısının arttığını anlatan Rektör Karakaya, üniversitemizin imkanlarının öğrencileri için geliştirildiğini kaydetti. Üniversitemizde dünyanın değişik yerlerinden öğrenci kontakları ile 62’ye yakın ülkeden öğrenci barındırmakta olduğunu belirten Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, konuşmasına şöyle devam etti: “Buna Özbekistan’ı da dahil edeceğiz. Şu bir gerçek ki herhangi bir düşünceye hayat buldurmak istiyorsanız kullanabileceğiniz tek yol eğitimdir. Bizim bu bölgeleri bir de geçmişimizle hatırlamamız gerekiyor. Çünkü Semerkant Buhara’nın yetiştirdiği ilme beşik yaptığı, yayılım sağladığı dönemler olduğunu unutmamamız lazım. Globalleşen dünyada döngüye katılacağız ama yakın olduklarımıza kol vermemiz, omuz vermemiz lazım.”



Fuar kapsamında biz dizi görüşme yapan Rektör Karakaya ve beraberindeki heyet, Özbekistan Âli Tahsil Keneşi Reisi, Özbekistan Yükseköğretim Kurulu Başkanı ve aynı zamanda Tashkent State Transport Üniversitesi Rektörü Abduraxmanov Odil Qalandarovich ile görüşmeler gerçekleştirdi. Bu görüşmeler sonunda Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi ile Tashkent State Transport Üniversitesi arasında ikili iş birliği anlaşmaları imzalandı.

Programın devamında Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya ve beraberindekiler, Semerkant Tıp Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cesur Alimcanoviç Rızayev ve Semerkant Devlet Üniversitesi Rektör Vekili Ahadov Akmal Rüstemoiç ile görüşmeler gerçekleştirerek üniversitelerle ortak akademik çalışmalar yapılması hususunda mutabakata vardı.

Öğrenciler açısından büyük avantajlar ve üniversitemiz açısından da Özbekistan’da tanınma imkânı sağlayan tanıtım fuarında, üniversiteyi yurt dışında okumayı planlayan Özbekistanlı öğrenciler üniversitemiz standına yoğun ilgi gösterdi.