Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin geliştirdiği kaliteli eğitimi garantileyen Ahi Yeterliliğe Dayalı Dijital Eğitim Projesi (AYDEP) ulusal basınında dikkatini çekti. Bu kapsamda TRT Haber kanalı Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya ile Kırşehir’de bir röportaj gerçekleştirdi.

COVİD-19 sürecinde hem örgün hem çevrim içi ders imkânı sunan AYDEP, süreç içerisinde geliştirilerek ülkemizdeki ilk yerel yazılım oldu. Öğrencilerin neleri, hangi düzeyde öğrenmesi gerektiğini belirleyen AYDEP sayesinde aynı anda 20 bin öğrenci ders yapabiliyor. Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenen proje, bugün üniversitenin tüm bölümlerinde uygulanıyor.

''Öğrenci İçin En İyiyi Tasarlıyor'' 

Sistemin hem öğrencilere hem de hocalara kolaylık sağladığını belirten Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya TRT Haber’e şu açıklamaları yaptı: ''Bizim program tasarımımız, süreç kontrolümüz ve ölçmeyle tam bir bütün olan mantıksal eksiklik olmayan sistemin hata vermediği bir üçlü sistem. Sonrasında alt kırılımları bir eğitim öğretiminde örgün olarak ne yapılabiliyorsa online sistemde de aynısını yapabilen bir tasarım ortaya koyduk. Hem hoca yönüyle hem öğrenci yönüyle sistem insanlara kolaylık sağlıyor. Mesela soru hazırladığında soru belirli güvenilirlik ve geçerlilik düzeyine sahip değilse sistem bunu elimine ediyor. Bu soruyu soramazsınız diyor. Yani her şeyi bilimsel bir ölçütte yapay zekânın döngüsü altında öğrenciyi en iyi ortaya çıkartacak şekilde tasarlıyor. Hangi düzeyde eğitim yapıyorsanız o düzeyde ölçersiniz ve buradan yeterlilik elde edilir. İşte bu sistemimiz bunu garanti ediyor.'' 


Mekansız üniversiteye zemin hazırlayan sistemin Türkiye genelinde yaygınlaştırılması diğer üniversitelerde de kullanılması hedefleniyor.

Röportajın Linki İçin Tıklayınız: https://www.trthaber.com/haber/egitim/mekansiz-universite-uygulamasina-isik-tutan-yerli-portal-677891.html