Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya Kırşehir Valiliği tarafından düzenlenen iftar yemeğinde şehit aileleri ve gaziler ile bir araya geldi. 6 Nisan 2022 tarihinde Grand Terme Otelde gerçekleşen yemeğe Kırşehir Valisi İbrahim Akın ve eşi Saliha Akın, Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Yurdagül, Adalet Komisyonu Başkanı Hüseyin Sabuncuoğlu, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, il protokolü ve eşleri ile şehit yakınları ve gaziler katıldı.

İftar yemeğinde bir konuşma yapan Kırşehir Valisi İbrahim Akın, şehit aileleri ve gazilerle Ramazan ayı vesilesiyle iftar sofrasında buluşmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyleyerek şehit ve gazilerimize ülkemiz için yaptıkları fedakârlıklardan dolayı millet olarak minnettar olduklarını dile getirdi. Devletin şehit yakınları ve gazilerin her türlü sorun ve ihtiyaçlarında onların her zaman yanında olduğunu ifade eden Vali İbrahim Akın, konuşmasına şöyle devam etti: “Herkes bilsin ki devletimiz, şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da bizleri bölmek isteyenlere asla müsaade etmeyecektir, ülkemiz sonsuza kadar yaşayacaktır. Aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi minnetle anıyorum.” dedi.  

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, ülkemizi korumak için canlarını feda eden şehitlerimize ve kahraman gazilerimize ülke olarak minnet borçlu olduklarını söyleyerek onlar için ne yapılsa az olacağını kaydetti. Ramazan ayı vesilesi ile şehit aileleri ve gazilerimizle bir arada olmaktan mutlu olduğunu söyleyen Rektör Karakaya, aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle andığını belirtti.

İftar programının ardından Kırşehir Valisi İbrahim Akın ve eşi ile Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya ve eşi şehit aileleri ve gazilerle sohbet etti.