Üniversitemiz Mühendislik Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Tarafından ”Tarihi Yapılar, Restorasyonu ve Gelecek Nesillere Aktarılması” isimli konferans düzenlendi. 15 Temmuz Milli İrade Salonu’nda düzenlenen konferansa konuşmacı olarak Kayseri Vakıflar Bölge Müdürlüğü - Sanat Eserleri ve Yapı İşleri Şube Müdürü Taha Demirci ve Arkeoloji Bölümü Öğretim Elemanı Dr. Ömer Uzunel katıldı.

Konferansın açılış konuşmasını Üniversitemiz Rektör Yardımcısı ve Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Kurt yaptı. Kurt konuşmasında tarihi yapıların zamanında elden geçirilmesinin tarihi dokusuna uygun şekilde aslını bozmadan restore edilmesinin önemini vurgulayarak gelecek nesillere doğru aktarımın bu şekilde olabileceğini ifade etti. Prof. Dr. Mustafa Kurt’un konuşmasının ardından Kayseri Vakıflar Bölge Müdürlüğü - Sanat Eserleri ve Yapı İşleri Şube Müdürü Taha Demirci “Vakıf Kavramı, Vakıf Eserlerimiz, Gelecek Nesillere Aktarılması: Kırşehir ve Çevresinden Örnekler ” ve Arkeoloji Bölümü Öğretim Elemanı Dr. Ömer Uzunel’de “Kültürel Mirasın Korunması ve Aktarımında Teknolojik Yaklaşımlar” başlıklı sunumlarını yaptılar. Sunumların sonrasında her iki konuşmacıya teşekkür belgelerinin takdim edilmesiyle konferans sona erdi.