Üniversitemiz Öğrenci Konseyi Başkanlığı tarafından “Nevruz Şöleni” düzenlendi. 21 Mart 2022 tarihinde Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen şölende ülkelerin kültürlerinin tanıtımıyla birlikte şiirler, şarkılar ve gösteriler yapıldı. İlginin yoğun olduğu şölen öncesi ‘Özbek Pilavı’ ikram edilirken öğrenciler baharın gelişini coşkuyla kutladı.


Her Kültürden Her Renk Vardı

Kongre ve Kültür Merkezindeki etkinliklere geçilmeden önce Fuaye alanında ‘Özbek Pilavı’ ikram edildi ve ülkeler kültürlerini tanıttı. Afgan öğrenciler safran çayı, Kırgız öğrenciler bayrak, kalpak ve geleneksel yelek, Moritanyalı öğrenciler moritan çayı ikramı ve kültür tanıtımı, Iraklı öğrenciler Külça ikramı, Somalili öğrenciler Somali Kavası tanıtımı, Kazak öğrenciler Kazak çikolatası tanıtımı ve diğer ülkeler Yemen, Suriye, Fas, Sudanlı öğrenciler ise kendilerine açılan stantlarda ülkelerine ait kültür paylaşımları yaptılar.

Nevruz İnsanların da Dirilişine Kardeşliğine Vesile Olan Bir Bayram

Kutlamaların açılış konuşmasını Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil yaptı. Nevruz Bayramını kutlayarak konuşmasına başlayan Karahocagil, bu tür bayramların birliğin beraberliğin ortak değerlerin paylaşıldığı özel günler olduğunu dile getirdi. Nevruz’un baharı ve toprağın dirilişini müjdeleyen Türk ve Müslüman dünyasına ait bir bayram olduğunu anımsatan Rektör Yardımcısı Karahocagil, bu bayramın insanların da yeniden dirilişine kardeşliğine vesile olduğunu kaydetti.

Yöresel Dans ve Gösteriler Yapıldı

Nevruz Şiirinin okunmasıyla devam eden şölende sırasıyla Kafkas Dansları, yöresel dombra çalgısı gösterisi, Türkmenistan dans gösterileri, Afgan şarkıları, Irak Türkmenlerinin dans gösterileri, Tayland şarkıları, Kazakistan dans gösterileri, Afganistan dans gösterileri, yöresel Karabağ şikestesi ve Yanık Kerem dinletisi, İran-Azeri dans gösterileri ve Neşet Doğan türküleriyle bayram şöleni sona erdi.