Yapımı geçtiğimiz aylarda tamamlanarak ibadete açılan Ahi Evran Üniversitesi Cami mimarisiyle örnek alınıyor. Bu çerçevede Kastamonu Üniversitesi kendi kampüsüne Ahi Evran Üniversitesi Caminin mimarisiyle benzer bir cami yapmak için harekete geçti. 18 Mart 2022 tarihinde Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal ve iş adamları Rektör Prof. Dr. Vatan Karakaya’yı makamında ziyaret ederek cami hakkında bilgiler aldı.


Her iki üniversitenin çalışmaları hakkında fikir alışverişinde bulunulan ziyarette Rektör Karakaya, üniversitemizin projeleri, bilimsel ve kültürel çalışmaları ile kalite ve uzaktan eğitim süreci (AYDEP) yanı sıra bütünleşik kalite yönetim sistemi (BKYS) hakkında Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal ve iş adamlarını bilgilendirdi.

Selçuklu Mimarisiyle Yapılan Caminin Örnek Alınıyor Olması Mutluluk Verici

Üniversitelerin durumlarının ardından Rektör Karakaya cami ile ilgili kısa açıklamada bulundu. Ahi Evran Üniversitesi Caminin Selçuklu mimarisi örnek alınarak yapıldığını kaydeden Prof. Dr. Vatan Karakaya, caminin mimari özellikleri ve kapasitesi ile ülkemizin sayılı camileri arasında yer aldığını söyledi. Cami ve üniversitelerin tarih boyunca bütün medeniyetlerde birbirinden ayrılmaz iki önemli müessese olduğunu anımsatan Karakaya, bir başka amaçlarının da medeniyetin devamına hizmet olduğunu belirtti. Aynı anda 5 bin kişinin ibadet edebileceği kapasiteye sahip Ahi Evran Üniversitesi Caminin bu yönüyle de öne çıktığını ifade eden Rektör Karakaya, el birliğiyle yaptıkları yapının örnek alınıyor olmasının kendilerini fazlasıyla mutlu ettiğini dile getirdi.


Karşılıklı fikir alış verişinde bulunan heyet daha sonra Cuma namazını Ahi Evran Üniversitesi Caminde kılarak camiyi yerinde görme fırsatı buldu.