Yaptığı çalışmalarla bilim dünyasına ışık tutan üniversitemiz, kazı çalışmalarıyla da Anadolu’nun ve Kırşehir’in tarihi mirasına sahip çıkıyor. Bu kapsamda dönemsel olarak devam eden Kurutlu kazıları, Kültür ve Turizm Bakanlığı “Arkeolojik Kazıların Yıl Boyu Desteklenmesi Protokolü” sonrası on iki aylık proje kazısı statüsüne geçti.


Kurutlu’da Şuana Kadar Birçok Hayvan Fosili Bulundu

Üniversitemiz Fen-Edebiyat Fakültesi Antropoloji Bölümü Öğretim üyelerinden Prof.Dr.Ahmet Cem Erkman’ın başkanlığında devam eden Kurutlu Fosil Lokalitesi Kazıları artık on iki aylık proje kazısı statüsünde yer alacak. Atatürk, Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu, Türk Tarih Kurumu ile Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü arasındaki işbirliği sonucu ortaya çıkan Kurutlu Kazısı Projesi Üniversitemiz Rektörlüğü tarafından B.A.P. bünyesinde de destekleniyor. Projede şu ana kadar yapılan kazılar sonucunda zürafa (Giraffidae), gergedan (Rhinocerotidae), fil (Proboscidae), kemirgen (Rodentia), sırtlan (Hyaenidae), kedigiller (Felidae), at (Equidae), boynuzlugiller (Bovidae), domuz (Suidae), kara kaplumbağaları (Testudinidae) ve kuyruksuz büyük maymunlara (Hominoidae) ait fosiller bulundu.


Kazıların Yıl Boyu Sürecek Olması Kırşehir’e Yeni İstihdam İmkânları Oluşturacak

Kurutlu Kazı çalışmalarını yakından takip eden Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya konu ile ilgili kısa bir açıklama yaptı. Karakaya açıklamasında, Kurutlu Projesinin Kırşehir’in tarihine yeni bilgiler sağladığını bunun yanında da kazıların yıl boyu sürecek olması dolayısıyla yeni istihdam imkânları oluşacağını ifade etti. Kurutlu bölgesinin omurgalı fosillerinin korunup saklanması ve incelenmesi açısından önem arz ettiğini anımsatan Rektör Karakaya, kazıların bilim dünyasını yakından ilgilendirdiğini bildirdi.