Şehrin dinamikleriyle ilişkilerini sürekli canlı tutmayı amaçlayan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Kırşehir Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Başkanı Ömer Ali Öz ve yönetimini ziyaret etti. 17 Mart 2022 tarihinde Kırşehir MÜSİAD merkezinde gerçekleşen ziyarette Kırşehir’in kalkınmasına yönelik Üniversite-STK işbirlikleri konuşuldu.

Bizim Projelerimizden Öncelikle Kırşehir Faydalanmalı

Üniversitenin geliştirdiği projeleri ve STK’ların piyasada yaptığı işleri birleştirecek kontak noktaları bulmanın önemine dikkat çeken Rektör Karakaya, bu noktada millete fayda getirecek katkı verici işler yapmak gerektiğine vurgu yaptı. Kendilerinin herhangi bir şeyin üretimini yapma derdinde olmadıklarını kaydeden Karakaya sözlerini şu şekilde sürdürdü: ‘’Bilgiyi üreten öndedir, güçtür. Bizim projelerimizden öncelikle Kırşehir faydalanmalı. Yani biz Ar-Ge’sini yapacağız, sizler ticarileştirip istihdama katkı vereceksiniz. Bunun içinde talep olması gerekir, eksik kaldığımız yerler mutlaka olacaktır ama çözmek için her türlü çabayı gösterdiğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Bu noktada paydaşlık önemli, şehir üniversiteye paydaş olmalı ki herkes kazansın, en önemlisi de Kırşehir halkı kazansın.’’

2015’ten Beri 45’in Üzerinde Proje Geliştirdik

Konuşmasının ikinci bölümünde göçlerin en önemli nedenlerinin geçim derdi olduğunu belirten Prof. Dr. Vatan Karakaya, ekonominin düzelmesinin, iş imkânlarının artmasının gelirleri artıracağını böylelikle göçlerin de duracağını söyledi. 2015’ten beri 45’in üzerinde proje geliştirdiklerini ifade eden Karakaya, projelerin bölgenin ekonomik ve iklimsel yapısına uygunluğu düşünülerek yapıldığını hatırlattı. Karakaya, konuşmasının son bölümünde projelerle ilgili bilgiler vererek sözlerine son verdi.

MÜSİAD Olarak Yatırım Yapmak İsteyenleri Üniversitemize Yönlendiriyoruz

MÜSİAD Başkanı Ömer Ali Öz ise Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin yaptığı Ar-Ge çalışmalarını ve projeleri yerinde takip ettiklerini belirterek şunları söyledi: ‘’Geliştirilen projelerle ilgili yatırımcıların ilgisi var. Biz MÜSİAD olarak yatırım yapmak isteyenleri yönlendirme vazifemizi yapıyoruz. Bilgi ve birikim çok önemli, biz bu noktada üniversiteden faydalanmak istiyoruz. Bazen istifade etme noktasında olsun, ekip olarak hareket etme noktasında olsun bazı eksikliklerimiz olduğunu görüyoruz. Bu eksikliklerimizi gün gün gideriyoruz. Kırşehir’i bu noktada farkındalık oluşturmak için üniversiteye yönlendirme gayretimiz var ve bu gayretimiz giderek daha da artacak inşallah’’ dedi.