Üniversitemiz Kongre ve Kültür Merkezinde ’’Türkiye’de Aile Değerlerinin Geleceği’’ paneli düzenlendi. Üniversitemiz rektörlüğü ve Türk Felsefe Derneği tarafından 17 Mart 2022 tarihinde gerçekleştirilen panele Rektör Prof. Dr. Vatan Karakaya moderatör olarak katılırken Prof. Dr. Murtaza Korlaelçi, Prof. Dr. Hüseyin Öztürk, Doç. Dr. Enese Kala ve Doç. Dr. Fatih Özkan ise konuşmacı olarak katıldı. Panel öncesi katılımcılar Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya’yı  makamında ziyaret ederek fikir alışverişinde bulundular.


Sosyal Konuları Üniversitede Gündem Ederek Bilinci Tazeleme Ufukları Açma Niyetindeyiz

Panelde moderatörlüğü üstlenen Prof. Dr. Vatan Karakaya konuşmacıları kürsüye davet ederek kısa bir açılış konuşması yaptı. Bu tip panelleri sık sık düzenleyerek üniversitelerin asıl görevlerini yerine getirdikleri ifade eden Rektör Karakaya, katılımcılara teşekkür ederek sözlerine başladı. Karakaya, sosyal konuları gündem ederek bilinci tazeleme ufukları açma niyetinde olduklarını dile getirdi.


Aile Toplumun DNA’sıdır ve Maruz Kalınan Tahribatları Tedavi Eder

Ailenin toplumun DNA’sı ve birçok şeyin inşa edildiği önemli bir kurum olduğunu kaydeden Prof. Dr. Vatan Karakaya, ailenin bu kadar belirleyici olmasının nedeninin bilginin en çok tekrar edilip pekiştirildiği yer olmasından kaynaklı olduğunu anlattı. Bilginin informal olarak verildiği yer olarak bunun normal olduğunu anımsatan Karakaya, toplumda insanın maruz kaldığı tahribatları tedavi eden yerin yine aile ve ailenin içi olduğunu kaydetti. Konuşmasını tamamlarken Türk aile yapısının gücüne dikkat çeken Rektör Karakaya, panelde bu gücün nasıl kullanıldığı hangi perspektifleri izlediği gibi konuların konuşulacağını söyledi.


Açılış konuşmasının ardından panele geçildi. Panelde konuşmacılardan Prof. Dr. Murtaza Korlaelçi ‘’İslam’da Aile ve Sorumluluk’’, Prof. Dr. Hüseyin Öztürk ‘’Türk Ailesinde Geleneksel Ahlak Telakkileri’’, Doç. Dr. Enese Kala ‘’Aileyi Yeniden Düşünmek’’ ve Doç. Dr. Fatih Özkan ‘’Aile Bağları Çözülüyor mu’’ başlıklı sunumlarını yaptılar.