Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi koordinesinde "Yetenek her yerde" temasıyla 2019 yılında başlatılan bölgesel kariyer fuarları kapsamında "İç Anadolu Kariyer Fuarı-2022" (İKAF'22), Erciyes Üniversitesi (ERÜ) ev sahipliğinde gerçekleştiriliyor. 16-17 Mart 2022 tarihinde Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi ile birlikte Abdullah Gül Üniversitesi, Aksaray Üniversitesi, Kapadokya Üniversitesi, Kayseri Üniversitesi, Kırıkkale Üniversitesi, , Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi, Nuh Naci Yazgan Üniversitesi, Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi ile Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Erciyes Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen organizasyonda yerlerini aldı.


Öğrencilerin Kariyer Planlamalarına Katkı Sağlayacak Bir Organizasyon

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Doç. Dr. Salim Atay, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal ve üniversite rektörleriyle İKAF'22’nin açılışına katılan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya fuarın öğrencilere ve sektöre hayırlı olmasını diledi. Öğrencilerin ikili görüşmelerle, söyleşilerle ve atölye çalışmalarıyla farklı fikirleri tartışma yeni iş ortamlarını tanıma fırsatı bulacağını ifade eden Karakaya, firmalarla görüşerek iş ve staj imkânlarını araştırmak açısından fuarın kıymetli olduğunu bildirdi. İç Anadolu Bölgesel Kariyer Fuarına öğrenci katılımını önemsediklerini bu yüzden Ahi Evran Üniversitesi öğrencilerinin fuara gelmelerini sağladıklarını belirten Rektör Karakaya, Kırşehir kökenli firma ve kurumların fuara katkılarından memnun olduklarını söyledi. 


İKAF’22’ye 20 Bin Öğrenci ve 250 Firmanın Katılımı Bekleniyor

İKAF’22’de her sektörden 250’i aşkın firma, kurum ve kuruluşun katılım sağladığı görülürken öğrenci ve mezunlar önemli işletmelerle bir araya gelerek yeni fırsatlar elde edebilecek. Fuarda CV hazırlama, mülakat, mülakat teknikleri, motivasyon gibi sunum ve eğitim programları yer alıyor. Etkinliklerde yaklaşık 20 bin öğrenci, sektörün öncü firmalarının temsilcileri ile bir araya gelerek staj ve iş imkânı fırsatlarından yararlanabilecek.


Üniversitemiz Fuarda Stant Açarken Öğrencilerimiz Konser Verdi

Uluslararasılaşmayı ve ülkesinde eğitimde marka üniversitelerden biri olmayı hedefleyen Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi de fuarda stant açarak öğrencilere üniversitemizi tanıttı. Çok sayıda KAEÜ öğrencisinin katılım sağladığı fuarda daha sonra Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencilerimiz, Muharrem Ertaş ve Neşet Ertaş’tan yöre türkülerini seslendirdiler. 50 sponsorun desteklediği ve 60'tan fazla etkinliğin gerçekleşeceği fuar kariyer buluşmalarıyla sona erecek.