Üniversitemiz tarafından 15 Mart 2022 tarihinde, geçtiğimiz yıl yaptıkları akademik çalışmaların değerlendirilmesi sonucu dereceye giren öğretim elemanlarının ödül ve belgelerinin takdim edildiği “2021 Yılı Akademik Başarı Ödül Töreni” gerçekleştirildi. Üniversitemiz Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirilen törene Rektörümüz Prof. Dr. Vatan Karakaya, üniversitemiz rektör yardımcıları, akademik ve idari birimlerimizin yöneticileri ile çok sayıda akademisyen ve davetli katıldı.

Üniversitemizde ilk kez gerçekleştirilen ve bundan sonra geleneksel hale gelmesi planlanan törende; “2021 Yılı Genç Bilim İnsanı Ödülleri” ve “Bilim Teşvik Ödülleri” başlıkları altında iki ana kategoride, dört alanda 13 akademisyene ödülleri takdim edildi. Tören ilk olarak Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Gökbel’in açılış konuşması ile başladı. Gökbel konuşmasında akademik başarı ödüllerinin kategorileri ve değerlendirme süreçleri hakkında bilgiler verdi. Süreçte bulunan ve destek olan herkese teşekkürlerini sunan Gökbel daha sonra ödül alan tüm öğretim elemanlarını tebrik etti.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Gökbel’in konuşmasının ardından Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya bir konuşma gerçekleştirdi. Karakaya, akademinin tüm alanların kesişme noktası olduğunun altını çizerek akademisyenin tek görevinin öğrencilere mevcut bilgileri öğretmek olmadığını, üniversite hocasının aynı zamanda özgün bilginin üreticisi olma misyonuyla hareket etmesi gerektiğinin altını çizdi.

Tören konuşmasında üniversitelerin yerelden evrensele bir yol olduğunu ifade eden Rektör Prof. Dr. Vatan Karakaya, akademisyenin bulunduğu şehirden, yaşadığı ülkeye ve evrensel anlamda tüm dünyaya katkı sağlayan bir anlayışla hareket etmesi gerektiğini dile getirdi. Tüm akademisyenlerin bilgi üretimi konusunda azami ölçüde gayret etmeleri gerektiğini vurgulayan Prof. Karakaya akademik başarılarından dolayı ödül alan tüm öğretim elemanlarını kutlayarak konuşmasını sonlandırdı.

Rektörümüz Prof. Dr. Vatan Karakaya’nın konuşmasının ardından geçilen ödül töreninde; “Genç Bilim İnsanı” ve “Bilim Teşvik” kategorilerinde; Fen-Mühendislik Bilimleri, Sağlık Bilimleri, Sosyal, Beşeri ve Spor Bilimleri ile Güzel Sanatlar alanında ödül almayı hak eden akademisyenlere ödül ve belgeleri Rektörümüz tarafından takdim edildi.

2021 Yılı Bilim Teşvik kategorisinde Fen-Mühendislik Bilimleri alanında Doç. Dr. Gökhan Sürücü, Prof. Dr. Serap Yalçın Azarkan, Prof. Dr. Hatice Öğütçü, Sağlık Bilimleri alanında Doç. Dr. Öznur Büyükturan, Prof Dr. Kemal Örnek, Prof. Dr. Ayla Ünsal, Sosyal, Beşeri ve Spor Bilimleri alanında Prof. Dr. Ayfer Şahin, Doç. Dr. Ümit Bulut,  Dr. Öğr. Üyesi Sultan Selen Kula, Güzel Sanatlar alanında Doç. Dr. Hande Kılıçarslan ödül almaya hak kazandı.

2021 Yılı Genç Bilim İnsanı kategorisinde ise Fen-Mühendislik Bilimleri alanında, Doç. Dr. Abdullah Candan, Sağlık Bilimleri alanında, Dr. Öğr. Üyesi Naime Meriç Konar, Sosyal, Beşeri ve Spor Bilimleri alanında Arş. Gör. Dr. Hüseyin Ateş ödül almaya hak kazandı.