Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı ve Fatma Bacı Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Nur Çetin, Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Sayın Emine Erdoğan Hanımefendinin himayelerinde gerçekleşen ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından düzenlenen “Kadının Gücü Türkiye’nin Gücü” isimli programa katıldı. 8 Mart 2022 tarihinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleşen programda 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlandı.

Programda bir konuşma yapan Sayın Emine Erdoğan, tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutlayarak bu önemli günün kadın meselelerini ele almak ve farkındalığı tazelemek adına bir vesilesi olduğunu söyledi. Daha güzel bir dünyanın kapısını açacak anahtarın kadınların her alanda güçlendirilmesi ile olacağını vurgulayana Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti: “Güzel bir dünya dediğimizde aklımıza yoksulluğun bertaraf edildiği, müreffeh, barış ve istikrar içinde doğanın ve kaynaklarının korunduğu bir yer geliyor. Böyle bir dünyanın inşası, insan haklarının, kadın haklarının ve çocuk haklarının tam olarak teslim edilmesiyle mümkündür."

Konferansın devamında Fatma Bacı Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Nur Çetin, Sayın Emine Erdoğan’a Anadolu’nun milli ve manevi değerleri odağında kaleme alınan ve Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Fatma Bacı Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından hazırlanan “Kadın ve Aile” kitabını hediye etti. Konferans sonunda Prof. Dr. Nur çetin ile Sayın Emine Erdoğan hatıra fotoğrafı çektirdi.