Her yıl çeşitli etkinliklerle kutlanan 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde Üniversitemiz Fatma Bacı Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi ile İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ortaklığında bir panel düzenlendi. 8 Mart 2022 tarihinde Ahi Evran Kongre ve Kültür Merkezi 15 Temmuz Milli İrade Salonunda gerçekleşen panele Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Gökbel, dekanlar, müdürler, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Panel ilk olarak Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Gökbel’in açılış konuşması ile başladı. Gökbel konuşmasında, hayatımızda kadının yerine değinerek Avrupa ülkelerinin kadına bakış açısını değerlendirdi. İnançların kadınlar üzerindeki etkilerini de detaylı bir şekilde anlatan Prof. Dr. Gökbel, bazı inançlara göre kadınların ölen kocaları ile birlikte yakıldığını söyledi. Bazı Avrupa ülkelerinde aile, iş ve yaşam alanlarında tüm sorumlulukların kadınların üzerinde olduğunu söyleyen Gökbel, İslam’ın kadına verdiği değeri detaylı bir şekilde anlatarak konuşmasının sonunda tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutladı.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Gökbel’in konuşmasının ardından Neşet Ertaş Güzel Sanatlara Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Kubilay Kolukırık ve ekibinin müzik dinletisi sunuldu. Müzik dinletisinde Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü öğrencileri çeşitli eserler seslendirdiler. 

Müzik dinletisinin ardından panele geçildi. Panelde ilk olarak İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Emine Şener söz alarak “İŞ-Yaşam-Aile Üçgeninde Kadın” isimli sunumunu yaptı. Sunumunda Şener, kadınların toplumda ev kadını ve çalışan kadın olarak ikiye ayrıldığını söyleyerek aslında kadınları hem evlerinde hem de iş yaşamlarında çalıştığını vurguladı. Kadınların iş, yaşam ve aile içindeki yerini de detaylı bir şekilde anlatan Doç. Dr. Emine Şener, sunumunun sonunda tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutladı.

Doç. Dr. Emine Şener’in sunumunun ardından İslami İlimler Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Suzan Yıldırım söz alarak “İslam’da Kadın” isimli sunumunu gerçekleştirdi. Sunumunda Yıldırım, kadının İslam dinindeki yerini anlatarak yeni doğan kız çocuklarının toprağa gömüldüğü dönemle İslam’ın ters düştüğünü söyledi. İslam dini ile kadınların değerinin bir kez daha ortaya çıktığını belirten Dr. Öğr. Üyesi Suzan Yıldırım, sunumunun sonunda 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutladı.

Sunumların ardından panelistlere teşekkür belgesinin verildi.