Kadına ve kadın haklarına saygılı bir üniversite misyonu ile çalışmalarını sürdüren Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde kadın çalışanlarını unutmadı. Her yıl düzenli olarak 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde kadın personelini ziyaret eden Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Gökbel ve Prof. Dr. Mustafa Kurt, Genel Sekreter Mehmet Zeki Küçük Rektörlük Binasındaki kadın personele karanfil hediye etti.

Kadınların hayatımızın her alanında var olduğunu ve var olmaya devam edeceğini söyleyen Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, onların varlığının tüm evren için önemli olduğunu belirtti.  Sadece ailede, sosyal yaşamda değil iş hayatından da kadınların önemli görevler üstlendiğini vurgulayan Rektör Karakaya, kadınlarla birlikte daha güçlü bir Türkiye’nin olacağına inandığını kaydetti. Gelecek nesillerin kadınların varlığıyla değer kazanacağını anlatan Prof. Dr. Vatan Karakaya, onların hayatın her alanında olması ve değer görmesi gerektiğini sözlerine ekledi. Kadınlar için daha güzel yarınların olmasını temenni eden Rektör Karakaya, tüm kadın personelinin 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutladı.