Kalite yolculuğuna ara vermeden devam eden Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, kalitede yeni bir adım olan EFQM Mükemmellik Modeli için kolları sıvadı. Kalite çalışmalarında büyük başarı gösteren üniversitemiz, EFQM Mükemmellik Modeli Eğitimi almaya başladı. 7-8 Mart 2022 tarihleri arasında Ahi Evran Kongre ve Kültür Merkezi Süleyman Türkmani Toplantı Salonunda gerçekleşen eğitime Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Türkiye Kalite Derneği (KALDER) Eğitmeni Salih Arıman, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil, Kalite Yönetim Koordinatörlüğü ekibi ve kalite temsilcileri katıldı.

Rektör Karakaya: “Kalite ile Önceliğimiz Sınıflardaki Değişimdir”

Eğitimin açılış konuşmasını yapan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, kalitede öncelikli hedeflerinin sınıflardaki değişim olduğunu söyleyerek “Sınıfları olumlu anlamda değiştirmeyen sürecin kalite olduğuna inanmıyorum.” dedi. Üniversitemizin kalite yolculuğunun 2016 yılında başladığını anlatan Rektör Karakaya, üniversitemizin tüm personelinin bu sürece gönül verdiğini belirtti. Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin kalite süreci hakkında da bilgiler veren Prof. Dr. Vatan Karakaya, konuşmasına şöyle devam etti: “2016 yılında kalite sürecine başladığımızda önceliğimizi insan-zihin tasarımına verdik. Çünkü İnsanın değişken kısmı eğitimdir. Üniversitelerin çıktısı da eğitimdir. Biz öğrencilerimize kaliteli eğitim verelim ki değişim her alana yayılsın. Eğitimde Kalite Güvence Sistemimiz bu düşünce üzerine kuruldu ve biz bu yolda çok mesafe kat ettik. Baktığınızda bütün sektörlerin temelinde eğitim var. Biz gençlerimize kaliteli eğitim vererek mezun edersek sektörde artık kaliteli olmaya başlar.”

Gayelerinin Türkiye’nin en önemli ihtiyaçlarından biri olan kaliteyi ülkemize yerleştirmek olduğunu kaydeden Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, kalite çalışmalarındaki başarılarını patent ve tescil işlemleri ile kanıtladıklarını vurguladı. Ahi Evran-ı Veli’nin diyarında Kalite ve Ahiliğin birbiri ile özdeş olduğunu söyleyen Rektör Karakaya, kalite yolculuğunda da daha iyiye gittiklerini sözlerine ekledi. EFQM Mükemmellik Modeli Eğitiminin üniversitemiz için hayırlı olması temennisinde bulunan Prof. Dr. Vatan Karakaya, EFQM Mükemmellik Modeli için emek verecek tüm personeline de başarılar diledi.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya’nın açılış konuşmasının ardından KALDER Eğitmeni Salih Arıman, EFQM Mükemmellik Modeli hakkında bilgiler verdi. EFQM Mükemmellik Modelinin Avrupa Kalite Yönetimi Vakfı (European Foundation for Quality Management) tarafından sanayi ve akademisyenlerden oluşan bir grup ile geliştirilerek 1991 yılında tüm dünyaya duyurulan bir yönetim modeli olduğunu anlatan Arıman, konuşmasına şöyle devam etti: “EFQM Modeli, güncellenen içerikler, kuruluşlardan elde edilen iç görülere dayanarak oluşturulan veriler, içinde yaşadığımız dünyayı yeniden şekillendiren küresel eğilim ve değişimlere yeni bir bakış açısı getiren uygulamalarla iyi olanın modern bir anlayışla nasıl yansıdığını ortaya koymaktadır. EFQM Modeli, kuruluşlarınıza sürdürülebilir değer yaratma yolculuğunun neresinde olduğunuzu ölçerek başarıyı elde etmenize yardımcı olacaktır. Aradaki farkı ve var olan olası çözümleri anlamanıza yardımcı olurken sizleri ilerlemek üzere güçlendirecek ve kuruluşunuzun performansını önemli ölçüde iyileştirecektir.”

KALDER Eğitmeni Salih Arıman’ın anlatımının ardından katılımcıların soruları yanıtlandı.