Akademik çalışmalarını hız kesmeden sürdüren üniversitemiz akademik dergileri ile bilim dünyasına katkı sunmaya devam ediyor. Bu çerçevede üniversitemiz Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi AEÜSBED aldığı atıf sayıları ve etki değerleri bakımından büyük bir başarıya imza atarak Sosyal Bilimler Araştırma Derneği (SOBİAD) tarafından paylaşılan listede üçüncü sırada yer aldı.


AEÜSBED’in Başarı Sıralaması Her Geçen Yıl Arttı

AEÜSBED 2021 yılında Türkiye’de Sosyal, Fen ve Sağlık alanlarında yayımlanan 1414 dergi arasından 1.495 etki faktörü ile aynı puandaki Millî Eğitim Dergisi ile beraber üçüncü sırada kendisine yer buldu. Türkiye'deki en önemli atıf ve indeks veri tabanından birine sahip olan SOBİAD (www.sobiad.com) her yıl taradığı dergileri atıf yapılma durumuna göre puanlıyor ve impact faktörüne göre başarı sıralaması yapıyor. 2019 yılında 0.625 etki faktörü ile 38. sırada yer alan dergimiz, 2020 yılı sıralamasında 1367 dergi arasından aldığı atıflardan dolayı 1,021 etki faktörü ile 4. sırada yer almıştı. 2021 yılında da istikrarlı bir yükseliş sergileyen dergi 1.495 impact faktörü ile üçüncü sıraya yükseldi.


Dergi Nitelikli Araştırmaları Bilim Dünyasına Kazandırmaya Devam Edecek

Sosyal Bilimler Enstitü Müdürü Prof. Dr. Hüseyin Şimşek, impact faktörü başarısından dolayı dergi editörü Prof. Dr. Ayfer Şahin ve sekretaryasını kutlayarak derginin bilimsel yayın ilkelerinden ödün vermeden nitelikli araştırmaları bilim dünyasına kazandırmaya devam edeceğini belirtti. Dergi editörü Şahin’de güçlü bir sekretarya ile çalıştıklarını belirterek görev alan genç bilim insanlarına teşekkür etti. Derginin 2018 yılından itibaren ULAKBİM TR Dizin’de taranmaya başladığını belirten Şahin, pek çok önemli dizin tarafından taranmakta olan derginin 2019 yılına kadar yılda iki defa yayınlandığını impact faktöründeki artış nedeniyle araştırmacıların yoğun ilgisiyle karşılaştığını söyledi.

Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi AEÜSBED yayın kurulunun talepleri karşılamak üzere 2019 yılından itibaren yayınlanma periyodunu üçe çıkardı. Derginin bilim dünyasındaki tanınırlığını artırmak amacıyla uluslararası alan indekslerinde taranması için yapılan girişimler ise devam ediyor.