Kırşehir’in turizm potansiyelinin geliştirilmesi amacıyla düzenlenen İl Tanıtım ve Geliştirme Kurulu Toplantısı, Vali İbrahim Akın başkanlığında yapıldı. 11 Şubat 2022 tarihinde Kırşehir Valiliğinde yapılan toplantıya Vali İbrahim Akın, Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya ve kurum müdürleri katıldı.

Şehrin Turizm Potansiyelinin Artırılması İçin Çalışmalar Yapılacak

Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali İbrahim Akın, ilimizin önemli tanıtım unsurlarının belirlenerek turizm potansiyelinin geliştirilmesi için bir plan hazırlanacağını söyledi. Tarih, kültür ve müzik şehri olan Kırşehir’in daha iyi tanıtılması konusunda istişarelerde bulunacaklarını belirten Akın, “Bugünkü toplantımızda, ilimizde turizm alanında faaliyet gösteren kamu ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin yanı sıra Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı temsilcileri ile bir araya geldik. İlimizin turizmde bulunduğu konumunu ve ilimize gelen ziyaretçi sayısını artırmak için neler yapabileceğimiz konularını görüşüp sonuca bağlayacağız. Hepinizin bildiği gibi Kırşehir zengin bir kültürel mirasa ve termal kaynaklara sahip bir il. Amacımız sahip olduğumuz bu değerleri en iyi şekilde tanıtmak. Toplantıda alacağımız kararların ilimizde turizmin gelişmesine katkı sağlayacağına inanıyorum.” dedi.


KAEÜ- Kırşehir Belediyesi İş Birliğinde ’’UNESCO Müzik Şehri Kırşehir Uluslararası Müzik Konferansı’’ Düzenlenecek

KAEÜ Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, toplantıyla ilgili görüşlerini paylaşarak Kırşehir’in turizm potansiyelini artırmak için İl Tanıtım ve Geliştirme Kurulunun önemli misyonlar üstlendiğini kendilerinin de üniversite olarak üzerlerine düşeni yapacaklarını dile getirdi.  Kırşehir’in tarihi, kültürel ve folklorik değerlerinin tanıtımının farklı kesimlere ulaşmasının önemine vurgu yapan Karakaya, UNESCO müzik şehri seçilen Kırşehir’de belediye-üniversite iş birliğinde 17-18 Mayıs 2022 tarihinde ‘’UNESCO Müzik Şehri Kırşehir Uluslararası Müzik Konferansı’’ düzenleyeceklerini bildirdi.

Toplantı, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı İç Anadolu Sorumlusu Seda Büşra Yuvacı tarafından yapılan sunumun ardından katılımcıların görüş ve önerilerinin alınması ile sona erdi.