Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi koordinasyonunda, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin de içerisinde bulunduğu 12 paydaş üniversite ile Erciyes Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşecek İç Anadolu Bölgesel Kariyer Fuarı (İKAF’22) 16-17 Mart tarihlerinde Erciyes Kültür Merkezi (EKM)’de düzenlenecek. Bu yıl ikincisi düzenlenecek fuara 250’i aşkın firma, kurum ve kuruluşun stant açarak katılacağı öngörülürken ilgili üniversiteler online toplantıda fuara ilişkin görüşlerini paylaştı. 9 Şubat 2022 tarihinde Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Kurt ve Kariyer Merkezi Müdürü Doç. Dr. Cihan Kürkçü'nün katıldığı online toplantıda 12 üniversite rektörü ve rektör yardımcısı ile kariyer merkezi müdürleri hazır bulundu.

Rektör Karakaya, Öğrencileri Fuara Davet Ederek İş ve Staj Başvuruları İmkânlarından Yararlanmalarını İstedi

Toplantı da söz alan Prof. Dr. Vatan Karakaya, fuar kapsamında firma, kurum ve kuruluşların stantlar açacağını öğrencilerin ise kendilerini tanıtma, iş ve staj başvuruları alma ve mülakat yapma imkânları elde edebileceklerini belirtti. Karakaya, öğrencilerin iş ve staj imkânlarının yanı sıra düzenlenecek söyleşiler, eğitimler, atölye çalışmaları ve örnek olay incelemeleri ile sektör öğrenci buluşmalarından faydalanabileceklerini hatırlattı. Yetenek Kapısına kayıt yapan öğrencilerin İç Anadolu Kariyer Fuarına da kaydolduktan sonra belirli sayıda öğrenciyi ücretsiz olarak fuara götürecekleri müjdesini veren ve öğrencileri fuara davet eden Rektör Karakaya, bu tür buluşmalar sayesinde öğrencilerin istihdam olanaklarını göreceklerini firmalara kendilerini tanıtacaklarını ifade etti. Prof. Dr. Vatan Karakaya son olarak davetini yinelerken 16-17 Mart tarihlerinde Erciyes Kültür Merkezi (EKM)’de düzenlenecek İç Anadolu Bölgesel Kariyer Fuarına öğrenci katılımını önemsediklerini ve ayrıca Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencilerinin ‘Neşet Ertaş’tan esintiler sunacakları konser etkinliği düzenleyeceğini sözlerine ekledi.