Kalite çalışmalarıyla önemli bir başarı elde eden ve bu yolda emin adımlarla ilerleyen üniversitemiz, her yıl düzenli olarak gerçekleştirdiği Yönetimin Gözden Geçirme (YGG) Toplantısını bu yıl da yaptı.  20 Ocak 2022 tarihinde Ahi Evran Kongre ve Kültür Merkezi 15 Temmuz Milli İrade Salonunda gerçekleşen toplantıya Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Kalite Yönetim Koordinatörü ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil,  Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Gökbel ve Prof. Dr. Mustafa Kurt, Genel Sekreter Mehmet Zeki Küçük, kalite koordinatörlüğü ekibi, birimlerin kalite sorumluları, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Yönetimin Gözden Geçirme Toplantısında Kalite Komisyonunun 2022 yılı gündemi belirlenirken aynı zamanda üniversitemizin yakın zaman önce dahil olduğu Kurumsal Akreditasyon Programı (KAP) sürecinin de değerlendirmesi gerçekleştirildi.  

Şimşek: “Stratejik Plan Temelli Kalite Yönetim Sistemi Sürecine Adım Attık”

Yönetimin Gözden Geçirme Toplantısının açılış konuşmasını ilk olarak Kalite Koordinatör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Şimşek yaptı. Şimşek konuşmasında, yeni stratejik planın Bütünleşik Kalite Yönetim Sistemi üzerinden tanıtımını yaparak birimlerin süreç performans parametre hedeflerinin belirlenmesine yönelik sunumunu gerçekleştirdi. Performans süreçlerinin YGG Toplantısında değerlendirildiğini ve yeni bir stratejik plan hedefleri oluşturduklarını kaydeden Prof. Dr. Hüseyin Şimşek, performans göstergelerinin mevcut sistemde tanımlı olduğunu ve stratejik plan temelli kalite yönetim sürecine adım attıklarını söyledi. Birimlerin performans göstergelerinin belirlendiğini ve birimlere de gönderildiğini anlatan Şimşek, bu sayede birimlerin sürece ne kadar katkı sağladıklarının görülebileceğini vurguladı. Faaliyet planları hakkında bilgiler veren Prof. Dr. Hüseyin Şimşek, “Tüm birimler sisteme kendi faaliyet planlarını rahatlıkla girebilecekler.” dedi. Yeni yazılımın üniversitemizin kalite süreci için hayırlı olmasını dileyen Şimşek, YGG Toplantısının verimli geçmesi temennisinde bulundu. 

Rektör Karakaya: “2016 Yılında Başlayan Kalite Yolculuğumuzda Önemli Bir Yere Geldik”

Kalite Koordinatör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Şimşek’in ardından Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya Kalite Komisyonu çalışmaları ve YGG Toplantısı hakkında görüşlerini dile getirdi. YGG Toplantısı ile 2021 yılında yaptıkları çalışmaları değerlendireceklerini ve 2022 yılı içinde yeni planlar ekleyeceklerini kaydeden Rektör Karakaya, 2016 yılında başladıkları kalite sürecinde önemli bir yere geldiklerini kaydetti. Üniversitelerin insana hizmet eden, bilgiyi planlayan, gerçekleştiren ve sürdüren bir yapı olduğunu belirten Prof. Dr. Vatan Karakaya, geleceğimizi emanet edeceğimiz gençlerimiz ve çocuklarımız için kaliteli bir eğitim ve kurumların çok önemli olduğunu vurguladı.

Rektör Karakaya: “BKYS Ve AYDEP için Ülkemizdeki Tek Adres Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi”

Bütünleşik Kalite Yönetim Sistemiz (BKYS) ile AYDEP hakkında önemli bilgiler veren Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, BKYS ve AYDEP için ülkemizdeki tek adresin Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi olduğunu dile getirdi. Üniversitemizin BKYS’de gösterdiği başarının bu yolda inanarak çalışan personeline ait olduğunu özellikle vurgulayan Rektör Karakaya, bundan sonraki süreçlerden de inanarak geçeceklerini ve Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin zirvedeki yerini koruyacağına inandığını söyledi.

Rektör Karakaya: “2006 Yılından Sonra Kurulan Üniversiteler Arasında Önemli Bir Başarı Elde Ettik”

Geçtiğimiz günlerde üniversitemizin içine girdiği KAP sürecinin sonuçları hakkında bir değerlendirmede bulanan Prof. Dr. Vatan Karakaya, üniversitemizin KAP sonucunun olumlu olduğunu ve üniversitemizin kalite çalışmalarını tüm süreçlerde başarılı geçirdiğini kaydetti. KAP sürecinin Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi için önemli bir adım olduğunu belirten Rektör Karakaya, konuşmasına şöyle devam etti: “2006 yılından sonra kurulan üniversiteler arasında önemli bir başarı elde ettik. Bu başarının kaynağı BKYS ve Eğitimde Kalite Güvence Sistemi sürecinde ekibim ve personelimin gösterdiği başarılı ve özverili çalışmalardır. Bundan sonra akademik personelimizin Araştırma ve Geliştirme alanına daha çok yönelmesini ve bu alanda çalışmalar yapmasını bekliyorum.”

Rektör Karakaya: “Kalite Çalışmamız Artık ‘Ahi Evran Bütünleşik Kalite Yönetim Sistemi’ İsmi ile Bir Marka Oldu”

Üniversitemizin adının artık bir marka ismi olduğunu da anlatan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, 2016 yılında başlayan BKYS sürecinin geliştirilerek ülkemizdeki diğer kurumlarında yararlanması amacıyla tescil edildiğini söyledi. BKYS’nin marka tescili amacıyla Sanayi Bakanlığı Türk Patent ve Marka Kurumuna başvuru yapıldığını belirten Rektör Karakaya, “Uzun zamandır üzerinde çalıştığımız, yoğun emek verdiğimiz kalite çalışmamız artık ‘Ahi Evran Bütünleşik Kalite Yönetim Sistemi’ ismi ile bir marka oldu.” dedi.

Rektör Karakaya: “AYDEP ‘Faydalı Model’ Olarak Patent Alacak”

Üniversitemizin önemli projelerinden biri olan AYDEP’in de markalaşma sürecine girdiğini kaydeden Prof. Dr. Vatan Karakaya, ilerleyen günlerde AYDEP’in “Faydalı Model” olarak patent alacağını müjdeledi. AYDEP’in üzerinde titizlikle durulması gerektiğini bir kez daha hatırlatan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinde AYDEP dışında hiçbir eğitim-öğretim faaliyetinin gerçekleştirilmeyeceğini söyledi. BKYS ve AYDEP’i ülkemizdeki tüm üniversitelere ve diğer kurumlara da anlattıklarını vurgulayan Rektör Karakaya, BKYS ve AYDEP yazılımları ile üniversitemize kazanç da sağlanabileceğini dile getirdi.

Rektör Karakaya: “Kalite Çalışmamız ile Artık Zirvedeyiz”

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi olarak BKYS’de geldikleri noktanın artık zirve olduğunu belirten Prof. Dr. Vatan Karakaya, konuşmasına şöyle devam etti: “Kalite çalışmamız ile ülkemizde parmakla gösterilen bir kurumuz artık. Geldiğimiz nokta zirve. Artık bundan sonraki çalışmalarımız zirvede kalmak için olmalı. Üniversite olarak kalite çalışmalarımız sürdürülebilir olacak.”

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya konuşmasının sonunda Kalite Komisyonun Kararlarını kabul ederek öğrencilerin sorularını yanıtladı. 

Açılış konuşmalarının ardından YGG Toplantısının akademik birimler toplantısı 15 Temmuz Milli İrade Salonunda, idari birimler toplantısı Aşıkpaşa Salonunda ve uygulama ve araştırma merkezlerinin toplantısı ise Neşet Ertaş Salonunda birim temsilcilerinin YGG Raporlarını sunmaları ile devam etti.