Kırşehir Valiliği tarafından belirli aralıklarla yapılan ve ilimiz kurum ve kuruluşlarının çalışmalarının paylaşıldığı İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı 19 Ocak 2022 tarihinde gerçekleşti. Valilik Toplantı Salonunda ve Vali İbrahim Akın’ın başkanlığında yapılan toplantıda Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Kurt, üniversitemizdeki gelişim ve değişimler hakkında bilgiler verdi.

Toplantıda ilk olarak Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin fiziki ve genel durumu hakkında bilgiler veren Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Kurt, projeler, yatırımlar ve tamamlanan binaları anlatarak üniversitemizin katbekat büyüdüğünü ve öğrencilerimizin derslik sorunlarının olmadığını anlattı. Aynı zamanda İslami İlimler Fakültemizin de inşaatının devam ettiğini söyleyen Kurt, 7 bin 500 metrekare kapalı alana sahip fakültemizin inşaatının yüzde 50’den fazla tamamlanma oranına ulaştığını kaydetti. Rektör yardımcısı Kurt, Merkez Kütüphane Binasının inşaatının hızlı bir şekilde aralıksız devam ettiğini kaba inşaatında önemli mesafeler kaydedildiğini bildirdi. En kısa zamanda kütüphanenin üniversitemize ve öğrencilerimize kazandırılacağını belirten Prof. Dr. Mustafa Kurt, modern, donanımlı ve kaynak bakımından zengin bir kütüphane olan Merkez Kütüphanenin tamamlanması ile birlikte ilimiz ve üniversitemizin kütüphane ihtiyacının giderilmiş olacağını söyledi. Selçuklu mimarisi örnek alınarak inşa edilen ve üniversitemize estetik bir görünüm kazandıran Ahi Evran Üniversitesi Caminin ibadete açıldığını kaydeden Kurt, caminin yapılmasında emeği olan herkese teşekkür etti.

Toplantı, yatırımcı kuruluş yöneticilerinin faaliyetleri hakkında bilgiler vermesi ve koordinasyon gerektiren hususların görüşülmesi ile sona erdi.