Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi koordinatörlüğünde, Ankara Üniversitesi ve Selçuk Üniversitesi ortaklığında kurulan "Jeotermal İleri Sera Teknolojileri ve Üretim Teknikleri Ortak Uygulama ve Araştırma Merkezi (JİSTUAM)" hedef yükselterek çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya Başkanlığında JİSTUAM yönetimi ile bir toplantı gerçekleştirildi. 06 Ocak 2022 tarihinde rektörlük makamında gerçekleştirilen toplantıda JİSTUAM yönetiminde yer alan öğretim üyeleri  faaliyetlere ilişkin gelinen son durum hakkında Rektör Karakaya’yı bilgilendirdi.

Rektör Karakaya: ’’Paydaşlarla Birlikte Seracılığın Sorunlarına Çözüm Yolları Arayacağız’’

Prof. Dr. Vatan Karakaya, Üniversitemiz koordinatörlüğünde kurulan JİSTUAM’ın faaliyetlerinde gelinen aşamalar hakkında ilgililerden bilgi aldı. JİSTUAM’ın 6550 Sayılı Araştırma Altyapılarının Desteklenmesine Dair Kanun kapsamında çalışmaların hemen başlatılması gerektiğini vurgulayan Rektör Karakaya, değişik kesimlerden paydaşlarla sorunlara çözüm aramaları ve fırsatları değerlendirmeleri gerektiğini belirtti. Karakaya, JİSTUAM’ın ulusal hedef ve politikalar kapsamında öncelikli olarak belirlenen seracılık alanında bilimsel ve teknolojik gelişmeye ileri teknikleri kullanarak katkı sağlayacak bir uygulama ve araştırma merkezi olduğunu hatırlattı.

Rektör Karakaya: ’’Üniversiteler Artık Ulusal ve Uluslararası Bilimsel-Teknolojik Gelişmelere Katkı Sağlayacak Projeler Üretmeli’’

Karakaya, sözlerinin devamında seracılık alanında bilim topluluklarının şekillenmesi ve işbirlikleri kurulmasının nitelikli insan gücünün çekilmesi ve üretilen bilginin özel sektörle paylaşılmasına katkı sağlayacağını söyledi. Üniversiteler arasında farklı tematik alanlarda oluşturulan ortak uygulama ve araştırma merkezleri ile Türkiye’de yeni bir Ar-Ge ve yenilik ekosistemi modeli oluşturulmaya başlandığını sözlerine ekleyen Rektör Karakaya, üniversitelerin artık ulusal ve uluslararası bilimsel ve teknolojik gelişmelere katkı sağlayacak projeler üreterek daha gelişmiş, modern ve ileri bir Türkiye için daha çok çalışacaklarını vurguladı.