Türk milletinin bağımsızlık mücadelesinin simgesi İstiklal Marşı'nın yazarı, şair ve mütefekkir Mehmet Akif Ersoy'un vefatının ardından 85 yıl geçti. Türk milletinin istiklal savaşında önemli roller üstlenen Mehmet Akif Ersoy, 20-27 Aralık tarihleri arasında "Mehmet Akif Ersoy'u Anma Haftası"nda çeşitli etkinliklerle anılıyor. Bu kapsamda üniversitemizin birçok birimi hafta boyunca İstiklal Şairi’ni çeşitli etkinlikler andı. Programlar saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı.

Üniversitemiz Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Ahmet Doğan, etkinlikler kapsamında İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un hayatı hakkında sunumlar yaptı. Doğan sunumunda, Mehmet Akif Ersoy'un eserlerindeki Milli Mücadelenin destanlaşmasını Akif'in mısralarıyla ifade etti. Mehmet Akif Ersoy’un hayatında dönüm noktalarına dair önemli bilgiler veren Prof. Dr. Ahmet Doğan, konuşmasının devamında İstiklâl Marşımızın anlam yoğunluğuna dikkat çekerek dinleyicileri bilgilendirdi.

Aynı zamanda Üniversitemiz Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Fakültesi Ahi Evran Kongre ve Kültür Merkezi Neşet Ertaş Salonunda Mehmet Akif Ersoy'un bestelenmiş şiirleriyle dinleti düzenledi.