Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Tıp Fakültesi Biyokimya Anabilim Dalı Başkanı iken Çankırı Karatekin Üniversitesi’ne rektör olarak atanan Prof. Dr. Harun Çiftçi’ye hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. 5 Kasım 2021 tarihinde Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörlüğü makamında gerçekleşen ziyarette her iki üniversitenin genel durumu görüşüldü.


Üniversitelerin istikbalimiz olan gençlerin hayata atılmaya başladıkları eğitim yuvaları olduğunu kaydeden Prof. Dr. Vatan Karakaya, üniversitelerin hayata hazırladığı gençlerle birlikte ilinde ve bölgesinde faaliyet halinde olması gerektiğine inandığını kaydetti. Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin de bu anlamda aktif olduğunu ve projeler ürettiğini anlatan Rektör Karakaya, üniversite olarak ülkemiz yükseköğretimine yön veren İç Anadolu Bölgesindeki üniversitelerden biri olduklarını söyledi.


Çankırı Karatekin Üniversitesinin de İç Anadolu Bölgesinde gelişerek büyüyen bir üniversite olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Vatan Karakaya, Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Harun Çiftçi’ye hayırlı olsun temennisinde bulunarak görevinde başarılar diledi.