Çağa uygun teknolojik eğitimi önemseyen Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi öğrencilerinin teknolojik altyapı anlamında daha kaliteli öğrenim görebilmeleri için tam donanımlı ve modern bilgisayar laboratuvarlarını yeniledi.

Laboratuvarların öğrencilerin ve öğretim elemanlarının tasarım ve yazılım derslerini, tıp öğrencilerinin bilgisayar ortamında örnekleme derslerini verimli alabilmelerine katkı sağlaması bekleniyor. Yeni nesil 228 adet bilgisayarın temin edildiği laboratuvarlardaki bilgisayar dağılımı şu şekilde oldu:

Konuyla ilgili kısa bir açıklama yapan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, 2021-22 eğitim-öğretim yılı başında yaptıkları bu yenileme çalışması ile daha modern bir eğitime katkı sağladıklarını söyledi. Karakaya, dijitalleşmenin arttığı bir dünya da bu tür yenilemelerin son derece önemli olduğunu teknolojik alt yapıyla öğrenim faaliyetlerini desteklemek gerektiğine inandıklarını kaydetti. Gerekli programları kuran ve bilgisayarları kullanıma hazır hale getiren Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığına teşekkür eden Rektör Karakaya, yeni laboratuvarların üniversitemize hayırlı olmasını diledi.