Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi gerçekleştirdiği ilkler ile adından söz ettirmeye devam ediyor. Üniversitemiz ile Türk Ağır Sanayii ve Hizmet Sektörü Kamu İşverenleri Sendikası (Tühis) ile Türkiye Ticaret, Kooperatif, Eğitim, Büro ve Güzel Sanatlar İşçileri Sendikası (Tez-Koop-İş) arasında, Üniversitemizde Daimi İşçi pozisyonunda çalışmakta olan 219 personelimiz ile ilgili toplu iş sözleşmesi imzalandı. 20 Eylül 2021 tarihinde gerçekleşen imza törenine Üniversitemiz Genel Sekreteri Mehmet Zeki Küçük ile Genel Sekreter Yardımcısı Osman Savaş Çetiner katıldı.

Üniversitemiz ile daimi işçilerimiz arasında ilk defa imzalanan toplu iş sözleşmesi 1 Mart 2021 ile 28 Şubat 2023 tarihleri arasını kapsarken sözleşme ile daimi işçilerimizin brüt ücretlerinde yapılan yüzde 14.6 oranında artışa ek olarak ilk yılın ilk altı ayı için yüzde 12, ikinci altı ay için yüzde 5 oranında; ikinci yılın ilk altı ayında yüzde 5 ve ikinci altı ayda da yüzde 5 oranında artış yapıldı. Brüt ücretlere gelen iyileştirmelerle birlikte daimi işçilerimize daha önce verilen 10 günlük ikramiye ilk yıl için 30 günlük ikinci yıl için de 40 günlük artış yapılmasına karar verildi. Toplu iş sözleşmesi ile daimi işçilerimiz birleştirilmiş sosyal yardım, giyim yardımı, iş primi, hizmet zammı, işçi izin sürelerinde artış, yılda bir defa ek ödeme ve toplam yıllık bazda yaklaşık yüzde 50 oranında gelir artışı elde ettiler.

İmza töreninin ardından Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin tüm personelinin özel olduğunu ve her zaman özveriyle çalıştıklarını belirtti. Üniversitemizde ilk defa yapılan toplu iş sözleşmesi ile daimi işçilerinin haklarının korunduğunu anlatan Rektör Karakaya, gerçekleşen toplu iş sözleşmesinin üniversitemiz ve daimi işçilerimiz için hayırlı olmasını temenni etti.