Üniversitemiz bir süre önce Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından 2021 yılında Türkiye’de yükseköğretim alanında uygulanan “Kurumsal Akreditasyon Programı”nda yer alan 12 üniversiteden biri olmuştu. 2020 yılında ilk kez uygulanmaya başlanan Kurumsal Akreditasyon Programı (KAP) ile Türkiye’deki üniversitelerin ulusal hedeflere katkısı ve dünyadaki görünürlüğünün artırılması amaçlanıyor. Bu kapsamda Kalite Yönetim Koordinatörlüğü tarafından 20 Eylül 2021 tarihinde Üniversitemiz Ahi Evran Kongre ve Kültür Merkezi 15 Temmuz Milli İrade Salonunda düzenlenen tanıtım toplantısına Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mustafa Kurt ve Prof. Dr. Ahmet Gökbel ile dekanlar, okul müdürleri, akademik ve idari personel katıldı.

Kurumsal Akreditasyon Programının (KAP) açılış konuşmasını yapan Kalite Yönetim Koordinatörü ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Kurt, 2020-2021 Eğitim-Öğretim yılının hayırlı olmasını dileyerek konuşmasına başladı. Uzun yollu bir kalite sürecine girdiklerini ve yapacakları birçok görevin kendilerini beklediğini ifade eden Rektör Yardımcısı Kurt, kalite komisyonu olarak öncülük edecekleri kalite süreçlerini birlikte yürüteceklerini söyledi. Yapılacak oryantasyon programlarında kalite ile ilgili çalışmalardan bahsedilmesi gerektiğine dikkat çeken Kurt, böylelikle süreçteki olası aksaklıkların ve bilgilendirme eksikliklerinin önüne geçilebileceğini belirterek konuşmasını sonlandırdı.

Rektör Karakaya: ’’Üniversitemiz Şampiyonlar Ligi Olarak Atfedilecek Seçkin Üniversitelerin Yer Aldığı Değerlendirme Sürecine Girdi’’

Kalite Yönetim Koordinatörü ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Kurt’un ardından bir konuşmada Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya yaptı. Sahibinin Üniversitemizdeki tüm akademik ve idari personelin olduğu başarının yeni bir evreye geçtiğini söyleyen Rektör Karakaya, Türkiye’nin şampiyonlar ligi olarak atfedilecek seçkin üniversitelerin yer aldığı değerlendirme sürecine girdiklerini anımsattı. Karakaya, yukarıdan aşağıya hem yönetimin hem kalite kurulunun hem de birim çalışanlarının hassasiyetiyle böyle bir başarıyı elde ettiklerini ama hedeflerinin her zaman daha yukarısı olduğunu ifade etti.

Rektör Karakaya: ’’Kalite, İnsanın Varlığındaki Negatif Noktaları Temizleyip Pozitif Noktaları Artırma Gayretinin Bir Sonucu’’

Hayatın durağan bir yapısı olmadığını her an değiştiğini belirten Rektör Prof. Dr. Vatan Karakaya, iyileşme için her an bir güce ve bir kontrole ihtiyaç duyulduğunu bunun da yaradılışımızın bir gayesi olduğuna dikkat çekti.  Kendi haline bırakıldığında iyiye değil kötüye giden bir insan fıtratı ile karşı karşıya olduğumuza değinen Karakaya, belki de kalitenin bu fıtratı uyanık tutmak ve rahata doğru akışı engelleme faaliyeti olarak da adlandırılabileceğini söyledi. Karakaya, kalitenin bu haliyle insanın varlığında negatifleri temizleyip pozitifleri artırma gayretinin bir sonucu olabileceği değerlendirmesinde bulundu. Üniversite olarak duvarlarında hakikatinden uzak bir kâğıdı barındırmak istemediklerinin altını çizen Rektör Karakaya, ‘’kalite belgesine sahip olmak için değil’’, ‘’kaliteli’’ olmak için yola çıktıklarını 2015’te de 2021’de de niyetlerinin hep kademe kademe niteliklerini artırmak olduğunu hatırlattı. Aralık ayına kadar her günlerinin Kurumsal Akreditasyon şartlarını yerine getirmekle geçeceğini ifade eden Karakaya, bu yoğun tempoları her zaman yaşadıklarını her yoğunluktan sonra güzelliğe eriştiklerine şahit olduklarını vurguladı.

Rektör Karakaya: ’’Önümüzdeki 1 Yıl İçerisinde Tam Akreditasyona da Talibiz’’

Konuşmasının son bölümünde gerçek kalitenin insanın iç dünyasını inşa etmekle olabileceğinin altını çizen Prof. Dr. Vatan Karakaya, dıştan kontrolü sağlayan kalite çalışmalarının ömrünün uzun olmayacağını içselleştirmenin bu noktada kritik olduğunu söyledi. Çalışanlarının ideallerinin kurumları yaşattığına da vurgu yapan Karakaya, bu noktada kolektif çalışmanın sistemin taşlarını yerine oturtmada önemli olduğunu söyledi. Eğitim-öğretimde Türkiye’de örneği olmayan bir kalite sistemine sahip olduklarının altını çizen Rektör Karakaya, sahip olduklarını ve kendi güçlerini bilmenin tam akreditasyon yolunda kendilerini motive edeceğine gönderme yaptı. Tam akreditasyona önümüzdeki 1 yıl içerisinde talip olduklarını söyleyen Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, çalışanıyla öğrencisiyle eğitimde kalite güvencesini geliştiren bir üniversite olarak bu yolda da başarılı adımlar atacaklarına emin olduğunu dile getirerek sözlerini tamamladı.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya’nın konuşmasının ardından Kalite Yönetim Koordinatör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Şimşek Kurumsal Akreditasyon Programı tanıtım sunumunu yaptı.