Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya 34. Ahilik Haftası kutlamalarına katılarak İlin Kalfası seçilen ve motor tamirciliği yapan Mehmet Akif Kaya’ya şed kuşatarak ödülünü verdi. 17 Eylül 2021 tarihinde yapılan etkinliklere Kırşehir Valisi İbrahim Akın, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, İl Emniyet Müdürü Murat Türesin, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Sadık Gülecen, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Gökbel, Ticaret İl Müdürü Mahmut Dalgalı ve Kırşehir ESOB Başkanı Bahamettin Öztürk ile ilimizin diğer yöneticileri, esnaf ve vatandaşlar katıldı.


Program Uzun Çarşı’da Kuran-ı Kerim tilaveti ve İl Müftüsü Mehmet Yaman’ın yaptığı dua ile başladı. Daha sonra Vali İbrahim Akın İlin Ahisi seçilen terzi Mehmet Akdemir’e, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya İlin Kalfası seçilen motor tamircisi Mehmet Akif Kaya’ya, Kırşehir ESOB Başkanı Bahamettin Öztürk İlin Çırağı seçilen ve berberlik mesleğini icra eden Sinan İşler’e şed kuşatarak ödüllerini verdiler. Ödül töreninin ardından esnaf ziyaretinin yapıldığı programda protokol, Uzun Çarşı esnafını ziyaret ederek esnaflara karanfil ve üstünde Ahilik Öğütleri yazan belgeler dağıttılar.

Rektör Karakaya : ‘’Ahilik Bir Düzenin, Nizamın, İntizamın Adıdır’’

Tören sonrası kısa bir açıklama yapan Prof. Dr. Vatan Karakaya, Ahiliğin bir düzenin, nizamın, intizamın adı olduğunu dile getirdi. Bu topraklarda doğan Ahilik öğretilerinin kıymetinin bilinmesi gerektiğini hatırlatan Rektör Karakaya, Ahilik öğretisinin iyi bir esnaf ve iyi bir insan olmayı tarif ettiğini söyledi. Bugün kuşattıkları şedin asırlardır devam eden geleneğimizin bir parçası olduğunu belirten Karakaya, Ahiliğin dürüstlüğün, sevginin, dostluğun, yardımlaşmanın, hoşgörünün, bilginin ve dayanışmanın hayata aksetmesi olduğunu söyleyerek sözlerini tamamladı.