KAEÜ Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından 2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı Açılış Webinarları düzenlendi. 13-14 Eylül 2021 tarihlerinde YouTube kanalımız üzerinden canlı yayınlanan ve yedi farklı oturumda yapılan seminere Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil, Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sadi Seferoğlu, Anadolu Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adile Aşkım Kurt, YÖKAK Uzmanı Doç. Dr. Salih Bardakçı, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Uzaktan Eğitim Merkezi Müdürü Doç. Dr. Müge Adnan, Biruni Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ebru Kuşçu, Mersin Üniversitesi Uzaktan Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Ömer Faruk İslim ve Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Deniz Atal katıldı.

Karahocagil : ’’Geldiğimiz Noktada Uzaktan Eğitim Örgün Eğitimde Önemli Bir Yer Kaplıyor’’

Seminerin açılış konuşmasını yapan Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil, programın hayırlı ve faydalı olmasını dileyerek konuşmasına başladı. Uzaktan eğitimin bir buçuk yıldır eğitim-öğretim hayatının bir parçası haline geldiğini dile getiren Rektör Yardımcısı Karahocagil, eğitim süreçlerini konuşacakları bu seminerde uzaktan eğitimi verimli, kaliteli ve etkili hale getirebilmenin yollarını arayacaklarını söyledi. Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) kararıyla derslerin yüzde 40’a kadar uzaktan eğitim yoluyla yapılabileceğini hatırlatan Karahocagil, geldikleri noktada uzaktan eğitimin örgün eğitimde önemli bir yer kaplayacağını ifade etti. Akademisyenler olarak bu konuda sorumlulukları olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil, programa katılan öğretim üyelerine verdikleri destekten dolayı teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı.

Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil’in açılış konuşmasının ardından 2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı Açılış Webinarları oturumlarına geçildi. Oturumların birinci gününde sırasıyla Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sadi Seferoğlu ’’Acil ve Zorunlu Uzaktan Eğitim Sürecinde Akademisyen Olmak’’, YÖKAK Uzmanı Doç. Dr. Salih Bardakçı ’’Uzaktan Eğitimde Kalite Güvence Sistemi’’, Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Deniz Atal ’’Etkileşimli Öğretim Materyali Hazırlama’’, Biruni Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ebru Kuşçu ’’Uzaktan Eğitimde Çevrimiçi Öğrenme Topluluğu Oluşturma’’ seminerlerini verdi. İkinci gün ise ilk olarak Anadolu Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adile Aşkım Kurt ’’Uzaktan Eğitimde Kullanılabilecek Araçlar ve Teknolojiler (Web 2.0 Araçlarına Yolculuk: Eğitim Çantası)’’, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Uzaktan Eğitim Merkezi Müdürü Doç. Dr. Müge Adnan ’’Uzaktan Eğitimde Etkileşim ve Motivasyon’’ ve son olarak Mersin Üniversitesi Uzaktan Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Ömer Faruk İslim’in ’’Uzaktan Eğitimde Değerlendirme ve Etkileşimli Değerlendirme Materyali Hazırlama’’ isimli kapanış oturumuyla seminer sona erdi.