13-19 Eylül tarihleri arasında yapılacak olan 34. Ahilik Haftası Kutlamalarının açılışı 13 Eylül 2021 tarihinde Kırşehir Kalesinden yapılan top atışı ile başladı. Program, Ahi Evran Külliyesinde dua edilmesinin ardından, kortej yürüyüşü yapılarak Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezinde düzenlenen Açık Cezaevi ve Denetimli Serbestlik Sergisi, Aile Yaşam Merkezi-Bozkırın Erenleri Resim Sergisi, Ahilik Eserleri Fotoğraf Sergisi ve Türksoy Ressamlar Sergisinin ziyaretleri ile devam etti. Serginin ardından 34. Ahilik Haftası açılış programına geçildi. Etkinliklere Ticaret Bakan Yardımcısı Sezai Uçarmak, Kırşehir Valisi İbrahim Akın, Milletvekilleri Mustafa Kendirli ve Metin İlhan, Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya,  Esnaf, Sanatkarlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürü Necmettin Erkan, ilimizin diğer yöneticileri, esnaf ve vatandaşlar katıldı.

34. Ahilik Haftası kutlama programlarına katılan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Ahilik haftasının ilimiz ve üniversitemiz için oldukça önemli olduğunu belirterek Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi olarak geçtiğimiz yıllarda Ahilik kutlamaları kapsamında çok sayıda etkinlik düzenlediklerini dile getirdi. Üniversitemizin de adını Ahi Evran-ı Veli’den aldığını, Ahilik Kültür ve Medeniyetinin ülkemizde yeniden canlanması için üniversitemizin çalışmalar yaptığını kaydeden Rektör Karakaya, 34. Ahilik Haftasının ülkemize ve ilimize hayırlı olmasını temenni etti.