Her fırsatta Kırşehir Milletvekilleri ile bir araya gelen Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Kırşehir Milletvekili Mustafa Kendirli ve Akçakent Belediye Başkanı Yılmaz Kılıç ile görüştü. 7 Eylül 2021 tarihinde rektörlük makamında gerçekleşen ziyarette üniversitemizin projeleri ve Kırşehir’in kalkınma alanındaki çalışmaları konusunda fikir alışverişinde bulunuldu.


Kırşehir’in yükseköğretimdeki kalite ihtiyacını Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi’nin karşıladığını dile getiren Kendirli, üniversitenin birçok çalışmasıyla Kırşehir’i tanıttığını belirtti. Üniversitenin çalışmalarını yakından takip ettiğini belirten vekil Kendirli, çalışmalarından dolayı Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya ve ekibine teşekkür etti.

Üniversitemizin gelişmesi ve ilimizin her alanda kalkınması adına birçok proje geliştirdiklerini ve yürüttüklerini vurgulayan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, projelerin hayata geçmeye başladığını ve projeler ile birlikte Kırşehir’in ve üniversitemizin ulusal ve uluslararası alanda bölgesinde fark yarattığını söyledi. Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi’nin birçok çalışmasıyla önce bölgesinde daha sonra da ülkede model olduğunu anlatan Rektör Karakaya, son olarak JİSTUAM (Jeotermal İleri Sera Teknolojileri ve Üretim Teknikleri Ortak Uygulama ve Araştırma Merkezi)  yönetmeliğinin resmi gazetede yayınlanmasıyla Üniversitemizin 11. Kalkınma Planı Hedeflerine bir adım daha yaklaştığının altını çizdi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Karakaya, Kırşehir Milletvekili Mustafa Kendirli’ye teşekkür etti.