Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin gelişimi ve değişimi için yoğun gayretlerle çalışmalarını sürdüren Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, üniversitemiz, şehrimiz ve bölgemiz için çok önemli olan İslami İlimler Fakültesi inşaatını yerinde inceledi. 20 Ağustos 2021 tarihinde gerçekleşen ziyarette Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya’ya Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mustafa Kurt ve Prof. Dr. Ahmet Gökbel ile Genel Sekreter Mehmet Zeki Küçük, İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cemalettin İpek, Kırşehirli Hayırsever Muzaffer Marşap ve beraberlerindeki heyet eşlik etti.

13 Mayıs 2020 tarihli ve 24776198-903.02-56 sayılı Cumhurbaşkanlığı kararı ile üniversitemizin 2020 yatırım programına dâhil edilen İslami İlimler Fakültesi binasının Prof. Dr. Vatan Karakaya’nın yoğun çabaları sonucunda temeli atılarak binanın giriş katı ile birinci kat betonarme inşaatı tamamlanmıştı. Daha sonra imzalanan protokolle İslami İlimler Fakültesinin 2. kat, 3. kat ve çatı imalatının betonarme karkasının Hayırsever Muzaffer Marşap tarafından tamamlanarak Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörlüğüne devredilmesi kararlaştırılmıştı. Gelinen aşamada fakülte binamızın kaba inşaatı hayırsever Muzaffer Marşap tarafından yapımı tamamlanarak Üniversitemize devredildi.

İslami İlimler Fakültesi inşaatında çalışmaların hızla devam ettiğini anlatan Rektör Karakaya, fakültenin betonarme karkas inşaatının bittiğini ince işçilik aşamasına geçildiğini kaydetti. İslami İlimler Fakültesi binasının 13 Mayıs 2020 tarihli yatırım programına alınmasıyla hızlı bir ilerleme kaydettiklerini anlatan Karakaya, binanın faaliyete geçmesi için çalışmalarına hız kesmeden devam edeceklerini belirtti. 

10 bin 259 m²’lik bir arsa alanına sahip olan İslami İlimler Fakültesi bodrum ve zemin kat hariç 3 kattan oluşuyor. Toplamda 17 adet sınıfın bulunduğu bina da öğrencilerin daha kaliteli eğitim alabilmeleri için kütüphane, toplantı ve konferans salonu, kafeterya, bilgisayar laboratuvarları ve 2 adet seminer salonunun da olduğu tüm detaylar düşünüldü. Ayrıca çevre ve peyzaj düzenlemesine de önem verilen İslami İlimler Fakültesinde çeşitli ağaçlar ve bitkiler ile birlikte otopark alanları da tasarlandı.