TÜBİTAK 4004 Doğa ve Bilim Okulları “Doğadan İlham aldım” Projesi uygulanmaya başladı. Yürütücülüğünü Üniversitemiz Teknik Bilimler MYO Dr. Öğr. Üyesi Fatma Keskinkılıç’ın yaptığı projenin uygula çalışmaları 16 Ağustos 2021 tarihinde Cacabey Yerleşkemizde başladı. Projede doğa gezileri ve bu geziler dışında 30 farklı atölye bulunuyor.

Proje hakkında bilgilerine başvurduğumuz Dr. Öğr. Üyesi Fatma Keskinkılıç,  sınıf düzeyine göre iki gruba ayrılmış toplam 40 ortaokul öğrencisiyle çalışmalar yürüttüklerini söyledi.  Keskinkılıç,  grupların aynı atölyeleri farklı zamanlarda veya paralel oturumlar şeklinde aldıklarını, atölyelerin planlanırken oluş sırasında bilişim araçlarının kullanımına yönelik mantık ve öğrenme sırasının takip edildiğini ifade etti.

Dr. Öğr. Üyesi Keskinkılıç, proje kapsamında yapılacak geziler ve STEM etkinliklerinde öğrencilerin kazandığı bilgi ve becerileri benzer temalardan oluşan bilişim araçlarıyla ve diğer teknolojik araçlarla ürüne dönüştürmelerini sağlayan atölyelerin organize edildiğinin de altını çizdi. Örneğin öğrencilerin “Ecoprint” ve “Doğadan İlham Alan Sanat” atölyelerinde bitkilerin bölümlerini ve özelliklerini tanıyıp inceleyeceklerini, artırılmış gerçeklik atölyesinde ise bitkilerin moleküler yapısını analiz etme fırsatı bulacaklarını ifade eden Keksinkılıç, çocuklarımızın bilişim araçlarıyla bu gibi bir öğretim materyali tasarlayabileceklerinin altını çizdi.

 

Atölyelerin aynı zamanda kendi içlerinde de birbirini desteklediğini ifade eden Dr. Öğr. Üyesi Fatma Keksinkılıç, projede doğada gerçekleştirilen gezi ve atölyelerin bilişim atölyeleriyle parallelik taşıdığını iletti. Üniversitemiz öğretim elemanlarından oluşan 9 kişilik bir eğitmen ve 6 kişiden oluşan rehber kadrosuyla proje uygulamalarının 27 Ağustos tarihine kadar süreceğini aktaran Keskinkılıç, amaçlarının çocuklara erken yaşta etraflarında çalışan akıllı cihazların ve teknolojilerin çalışma mantığını kazandırmak, her türlü teknolojik gelişimin doğadan ve bilimden ilham aldığı konusunda farkındalık yaratmak olduğunu sözlerine ekledi.

Projeyle ilgili web sayfasına ve sosyal medya hesaplarına ulaşmak için aşağıdaki linklere tıklayabilirsiniz:

 https://dogadanilhamaldim.com/

https://www.instagram.com/dogadanilhamaldim/